Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Drezdai kalács Csilla konyhájából

Drezdai kalács Csilla konyhájából
Drezdai kalács Csilla konyhájából
90 perc / előkészület: 40 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mi családunknál ez hagyomány, hogy minden karácsonykor elkészül a drezdai kalács:)

hozzávalók / 5 adag

A kalácshoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát a rumba beáztatjuk.
  2. A tejet, porcukrot és az élesztőt egy tálba tesszük és elkeverjük.
  3. A cukrozott gyümölcsöket apróra vágjuk.
  4. Lisztbe keverjük a sót, a vajat felolvasztjuk.
  5. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat, az őrölt fűszereket, a narancs és a citrom reszelt héját. Alaposan összekeverjük, majd a liszthez öntjük.
  6. A tésztát alaposan összegyúrjuk, majd hozzátesszük a mazsolát és a gyümölcsöket, ismét alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk és meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  7. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kelesztés után átmozgatjuk a tésztát, majd 30 cm hosszú, elkeskenyedő végű rudat nyújtunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még 15 percig kelesztjük.
  8. 170 fokon 50 percig sütjük.
  9. A kisült kalács tetejét még forrón lekenjük olvasztott vajjal és vastagon leporcukrozzuk.
  10. A teljesen kihűlt kalácsot fóliába csomagolva hűvös helyen tároljuk.
     

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 730
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1132 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

német kalács, aszalt gyümölcsös kelt kalács, német karácsonyi kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1138
mazsola 150 g
rum 3 ml
finomliszt 50 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 10 dkg
élesztő 5 dkg
tej 2 dl
vaj 20 dkg
tojás 1 db
aszalt gyümölcsök 20 dkg
0.5 tk
fahéj 0.5 tk
szegfűszeg 0.5 teáskanál
szerecsendió 0.5 tk
citromhéj 1 citromból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
vaj 7.5 dkg
porcukor 7.5 dkg