r
Nosalty Logó

Drezdai kalács Csilla konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Drezdai kalács Csilla konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kalácshoz

A díszítéshez

Összesen 1138 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kalácshoz

A díszítéshez

Összesen 5687 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kalácshoz

A díszítéshez

Összesen 346 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.7 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 1138 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    238.7 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3891.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1157 mg
  • Nátrium
    1626 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    833.3 g
  • Cukor
    369 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2038 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    572 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    1223 micro
  • β-crypt
    193 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 5687 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 346 Kcal

Hozzávalók

A kalácshoz

A díszítéshez

Elkészítés

A kalácshoz

  1. A mazsolát a rumba beáztatjuk.
  2. A tejet, porcukrot és az élesztőt egy tálba tesszük és elkeverjük.
  3. A cukrozott gyümölcsöket apróra vágjuk.
  4. Lisztbe keverjük a sót, a vajat felolvasztjuk.
  5. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat, az őrölt fűszereket, a narancs és a citrom reszelt héját. Alaposan összekeverjük, majd a liszthez öntjük.
  6. A tésztát alaposan összegyúrjuk, majd hozzátesszük a mazsolát és a gyümölcsöket, ismét alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk és meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  7. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kelesztés után átmozgatjuk a tésztát, majd 30 cm hosszú, elkeskenyedő végű rudat nyújtunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még 15 percig kelesztjük.
  8. 170 fokon 50 percig sütjük.
  9. A kisült kalács tetejét még forrón lekenjük olvasztott vajjal és vastagon leporcukrozzuk.
  10. A teljesen kihűlt kalácsot fóliába csomagolva hűvös helyen tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1887
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Drezdai kalács Csilla konyhájából
Salamon Csilla 1202 recept

A mi családunknál ez hagyomány, hogy minden karácsonykor elkészül a drezdai kalács:)

Hozzávalók

A kalácshoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek