r
Nosalty Logó

Francia étcsokis briós

NS
Francia étcsokis briós
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

618
Kalória
12g
Fehérje
82.2g
Szénhidrát
26.3g
Zsír
31g
Víz
127.1g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
21.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 618 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4939 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 618 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    210.1 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1017 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3093.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    654 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    1436 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    657.6 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    247.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    560 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1372 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    837 micro
Összesen 4939 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 340 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Ha táblás csokit használunk, reszeljünk le 100 g-ot, és 50 g-ot vágjuk fel kisebb darabokra a csokiszószhoz.
  2. Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral futtassuk fel, adjuk a tészta többi összetevőjéhez, és gyúrjunk hólyagos egynemű tésztát. Hagyjuk meleg helyen 1-1,5 óra alatt a duplájára kelni.
  3. Ha megkelt, óvatosan nyújtsuk ki kb. ujjnyi vastagra. Kenjük meg olvasztott vajjal, szórjuk meg a reszelt csokival. Tekerjük fel a rövidebb oldalával.
  4. Tegyük király sütőformába, és kelesszük ismét 20 percig letakarva.
  5. Sütés előtt a kalács tetejét szurkáljuk meg villával, kenjük le egy tojássárgájával.
  6. A sütőbe a sütéshez tegyünk vízzel teli hőálló edényt, és gőzben süssük meg a kalácsot kb. 45 -50 perc alatt aranybarnára.
  7. Az 50 g darabolt csokit és a tejszínt gőz fölött olvasszuk össze, míg krémes csokiszószt kapunk, majd kenjük a kalács tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ha briósra gondolunk, mindenkinek a kicsi kerek péksütik jutnak az eszükbe, pedig a briós tésztája kalács formájában ugyanolyan finom, és kevésbé macerás az elkészítése. Ha megtöltjük csokival, még egy fokkal fokozhatjuk az élvezeteket :-) Egyáltalán nem túl édes, igazán finom reggeli egy pohár tejjel vagy kakaóval.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...