r
Nosalty Logó

Francia étcsokis briós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Francia étcsokis briós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 618 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4939 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 618 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    210.1 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1017 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3093.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    654 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    1436 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    657.6 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    560 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1372 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    837 micro
Összesen 4939 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Ha táblás csokit használunk, reszeljünk le 100 g-ot, és 50 g-ot vágjuk fel kisebb darabokra a csokiszószhoz.
  2. Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral futtassuk fel, adjuk a tészta többi összetevőjéhez, és gyúrjunk hólyagos egynemű tésztát. Hagyjuk meleg helyen 1-1,5 óra alatt a duplájára kelni.
  3. Ha megkelt, óvatosan nyújtsuk ki kb. ujjnyi vastagra. Kenjük meg olvasztott vajjal, szórjuk meg a reszelt csokival. Tekerjük fel a rövidebb oldalával.
  4. Tegyük király sütőformába, és kelesszük ismét 20 percig letakarva.
  5. Sütés előtt a kalács tetejét szurkáljuk meg villával, kenjük le egy tojássárgájával.
  6. A sütőbe a sütéshez tegyünk vízzel teli hőálló edényt, és gőzben süssük meg a kalácsot kb. 45 -50 perc alatt aranybarnára.
  7. Az 50 g darabolt csokit és a tejszínt gőz fölött olvasszuk össze, míg krémes csokiszószt kapunk, majd kenjük a kalács tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3709
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 08.

Ajánló

A sütési idő elég hosszú, így ha nem légkeveréses a sütőnk, fedjük le a tésztát egy sütőpapírral, ha túlzottan barnulna a teteje.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha briósra gondolunk, mindenkinek a kicsi kerek péksütik jutnak az eszükbe, pedig a briós tésztája kalács formájában ugyanolyan finom, és kevésbé macerás az elkészítése. Ha megtöltjük csokival, még egy fokkal fokozhatjuk az élvezeteket :-) Egyáltalán nem túl édes, igazán finom reggeli egy pohár tejjel vagy kakaóval.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?