Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia étcsokis briós

Francia étcsokis briós
Francia étcsokis briós
70 perc / előkészület: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha briósra gondolunk, mindenkinek a kicsi kerek péksütik jutnak az eszükbe, pedig a briós tésztája kalács formájában ugyanolyan finom, és kevésbé macerás az elkészítése. Ha megtöltjük csokival, még egy fokkal fokozhatjuk az élvezeteket :-) Egyáltalán nem túl édes, igazán finom reggeli egy pohár tejjel vagy kakaóval.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

A sütési idő elég hosszú, így ha nem légkeveréses a sütőnk, fedjük le a tésztát egy sütőpapírral, ha túlzottan barnulna a teteje.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha táblás csokit használunk, reszeljünk le 100 g-ot, és 50 g-ot vágjuk fel kisebb darabokra a csokiszószhoz.
  2. Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral futtassuk fel, adjuk a tészta többi összetevőjéhez, és gyúrjunk hólyagos egynemű tésztát. Hagyjuk meleg helyen 1-1,5 óra alatt a duplájára kelni.
  3. Ha megkelt, óvatosan nyújtsuk ki kb. ujjnyi vastagra. Kenjük meg olvasztott vajjal, szórjuk meg a reszelt csokival. Tekerjük fel a rövidebb oldalával.
  4. Tegyük király sütőformába, és kelesszük ismét 20 percig letakarva.
  5. Sütés előtt a kalács tetejét szurkáljuk meg villával, kenjük le egy tojássárgájával.
  6. A sütőbe a sütéshez tegyünk vízzel teli hőálló edényt, és gőzben süssük meg a kalácsot kb. 45 -50 perc alatt aranybarnára.
  7. Az 50 g darabolt csokit és a tejszínt gőz fölött olvasszuk össze, míg krémes csokiszószt kapunk, majd kenjük a kalács tetejére.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 577
elküldve: 3
receptkönyvben: 78
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kalács, csokis kalács, briós kalács formában

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2013-03-08 13:22

Nagyon-nagyon szép! és egyértelmű, hogy nagyon finom is. :)
Üdv: Fahéj

618
finomliszt 600 g
tej 2.5 dl
friss élesztő 4 dkg
vaj 80 g
cukor 75 g
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 1 db
vaj 50 g
étcsokoládé 100 g
habtejszín 1 dl
étcsokoládé 50 g