r
Nosalty Logó

Húsvéti virág kalácskák Torma konyhájából

Torma
Húsvéti virág kalácskák Torma konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

750
Kalória
24.7g
Fehérje
99.9g
Szénhidrát
26.3g
Zsír
84.5g
Víz
357g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
13.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 750 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2998 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 750 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2872 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1243 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    399.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    338.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1076 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    1063 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1065 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1785 micro
Összesen 2998 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk 1 kk cukorral és 1 dl langyos tejjel.
  2. A lisztet elkeverjük a megmaradt cukorral és sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a vajat, vaníliás cukrotés a többi tejet.
  3. Sima, fényes, rugalmas tésztát dagasztunk (kézzel vagy géppel), majd 1 órát pihentetjük.
  4. Mikor a duplájára kelt, lisztezett deszkán kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd a szív alakú tésztaszúróval kiszaggatjuk.
  5. A tűzálló kerámia tálkákat jól kivajazzuk, és a szívecskéket körberakjuk (nekem 4 kellett) úgy, hogya szív teteje (ez lesz a virágszirom)ráfeküdjöna tálka szélére. Ujjnyira a tálka széle felett legyen; a 1,5 cm-es vastagság megtartja a tésztát, csak sütés közben "konyul" le egy kicsit, de az pont kell is a formához. :)
  6. A közepébe ütjük a nyers tojásokat, ésízesítjük tetszés szerint(tehetünk bele sonkát, sajtot, zöldfűszert is).
  7. Felvert tojással lekenjük, majd asütő alsó felében (!), előmelegített, 180 fokon sütjük kb. 20 percig.Figyeljük, mert a cukor miatt a teteje hamar barnul, a tojásnak pedig át kell sülnie! (Ha túl hamar barnul, takarjuk le fóliával).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Húsvét, tavasz, virágok, tojás, kalács.... Ez lett az újabb konyhai "kitalációm". A népszerű Foszlós vaníliás kalács receptemet használtam. A tésztával könnyű dolgozni, és a virágok úgy "kinyíltak" sütéskor, hogy teljesen betakarták a tojásokat!

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek