Nosalty Logó

Húsvéti kalács pussycattól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pussycat
Húsvéti kalács pussycattól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 978 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 2939 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 285 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1554.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    972 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 978 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4663.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    880 mg
  • Nátrium
    2917 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.6 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    593 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    683 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 2939 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 285 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés langyos tejjel és pici cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet a mikróban meglangyosítjuk, beletesszük a sót, a többi cukrot, a tojássárgákat és a felfutott élesztőt.
  3. Elkezdjük dagasztani (én a robotgéppel), és ha már egy kicsit összeállt, akkor a felolvasztott margarint is lassúadagolásban hozzáadjuk. 10 percig dagasztjuk. Akkor jó, ha elválik az edény falától.
  4. Folpackkal és ruhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
  5. Óvatosan kiszedjük a tálból, hogy ne nagyon törjük, deszkára tesszük. Hosszúkásra formázzuk, és három részre vágjuk hosszában. Befonjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire vagy pizzatepsire tesszük körbe hajtva, a végét kisséalágyűrve.
  6. Meleg helyen még kelesztjük 30 percet. Tojással megkenjük.
  7. A sütőt bemelegítjük, és betesszük a kalácsot. 180fokon megsütjük. Ha a teteje túl gyorsan pirulna, takarjuk le fóliával vagy sütőpapírral(kb. 35-40 perc).
  8. Rácson hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11983
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

pussycat 150 recept

Csak a húsvéti ünnep tiszteletére gondoltam, én is készítek egy stílusos kalácsot.

Hozzászólások

Torma

Hát ez csodaszép Csuki! Jó ötlet tojástartónak; nagggyon Húsvéti! Boldog, mosolygós... :))) T

pussycat

Koszi Tormika! Szerintem egy kicsit elhamarkodtam, mert nem gyoztem kivarni, hogy jobban megkeljen. Az ize viszont nagyon finom lett.:)))

Törölt felhasználó

Hol lehet beíratkozni pussycat rajongói táborába?Már sokadszor bizonyosodott be,hogy az általa megadott receptekkel tarolok itthon.Ezalkalommal a fenti kaláccsal villantottam...De mivel lusta szakács vagyok,egyik legjobb barátom a kenyérsüt? gép amelynek a dagasztó programját kértem segítségül.Friss éleszt?t használtam(nálunk Brezengóciában ez 42 gramm csomagonként),a többit a fentieknek megfelel?en készítettem.Az eredmény annyiban tért el a képen látható kalácstól,hogy az én tésztám annyira bedagadt,hogy a közepén a lyuk eltünt.Degeszre ettük magunkat bel?le.KÖSZÖNÖM

pussycat

Kedves Monika! Nagyon szivesen, igazan orulok a sikereidnek! En is lusta szakacs vagyok, mert en is a robotgepem dagasztokarjaval szoktam kidolgoztatni a tesztat. Lehet, hogy az enyemen is begyogyult volna a luk, ha tovabb kelesztettem volna, sajnos nem volt eleg turelmem, de az ize igy is finom volt. Koszonom, hogy visszajeleztel, az eredmenyrol! Udv. Veronika

fnbetti

Szia! Nekem elkészítés el?tt egy kérdésem lenne: hány nappal készíthetem el vajon húsvét el?tt ezt a szépséget, hogy akkor még finom legyen? Köszi

pussycat

Szia! Ez is mint, mint minden keltteszta, ( kenyer is ) a legfinomabb azon a napon amikor megsutjuk. Meg masnap is eleg puha, de mar nincs meg az a friss allaga. Igy most mar Te dontsd el, hogy melyik nap sutod meg. Talan, ha neylon zacskoba teszed miutan kihult, tovabb friss marad, vagy a melyhutobe ahogy a kenyeret is szoktuk. Jo sutest-fozest es szerencset kivanok a kalacshoz! Veronika

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.