Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsenge zöldséges lencse kuszkusszal

Zsenge zöldséges lencse kuszkusszal
Zsenge zöldséges lencse kuszkusszal
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hetente rendelek egy előre összeállított zöldségdobozt, ami mindig tartogat valami újdonságot a számomra. Az e hetiben ilyen volt a tarlórépa. Most, hogy itt a jó idő, már szedhetőek a friss zöldségek, így csupa zsenge finomság volt még mellette. Egy kis gondolkodás után ezt az ebédet találtam ki belőlük. Minden lapult itthon hozzá a szekrényben vagy a hűtőben, így még vásárolnom sem kellett :) A tarlórépa is nagyon meglepett, nyersen is csuda finom, és a raguba is jól beleillett. A fiam a leghitelesebb kritikusom, és ő lelkesen tüntette el az ebédet!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha nincs tarlórépa, szerintem fehérrépával vagy karalábéval is helyettesíthető, és szükség esetén az új borsó is pótolható mirelittel. Vegánoknak kókusztejjel is jó a tejszín helyett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajat wokban vagy mély serpenyőben felhevítjük, a kockára vágott vöröshagymát megpirítjuk benne.
  2. Hozzáadjuk a negyed cikkekre vágott sárgarépát és tarlórépát, nagyobb lángon pirítjuk kb 10 percig.
  3. Hozzátesszük a zöldborsót, és a szintén negyed cikkekre vágott cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt korianderrel, gyömbérrel és köménnyel, majd tovább pirítjuk a zöldségeket még bő 6-7 percig.
  4. Hozzáadjuk az előre megmosott lencsét, a paradicsompürét, és kevés vizet töltünk rá. Lefedjük, és közepes lángon hagyjuk puhulni a lencsét a zöldségekkel.
  5. Néha keverjünk rajta egyet, ha szükséges, pótoljuk a vizet rajta.
  6. Közben másfélszeres vizet forralunk a kuszkusznak, az ételízesítővel, sóval és őrölt borssal.
  7. Amikor minden megpuhult a raguban, hozzáöntjük a tejszínt, és beleszórjuk az apróra vágott snidlinget. Hagyjunk belőle egy keveset a tálaláshoz. Jól összeforraljuk.
  8. Ha felforrt a víz, ráöntjük a tálba készített kuszkuszra, és lefedjük. Kb. 10 perc alatt megpuhul.
  9. Tálaláskor az egészet megszórjuk a maradék snidlinggel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 212
elküldve: 3
receptkönyvben: 54
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

altermami

Mióta szakács: 2013.06.10.
2 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kuszkusz zöldségekkel, lencsés kuszkusz zöldségekkel, zöldséges-lencsés kuszkusz

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-06-23 17:14

Csoda jó, nagyon klassz ötlet, mentettem, el fogom készíteni, ebben a hőségben is megállja a helyét, húsevőknek is..:)
Köszönöm szépen.:)
Éva-Anyóca

heskarte
altermami / heskarte Mon, 2013-06-24 10:48

Örülök, hogy tetszik :) Remélem ízleni is fog. Várom majd a visszajelzést, ha elkészítetted.

265
sárgarépa 3 kis db
fehérrépa 2 közepes db
zöldborsó 20 dkg
cukkini 0.5 közepes db
lencse 15 dkg
snidling 6 szál
vöröshagyma 1 kis fej
sűrített paradicsom 2 ek
főzőtejszín 100 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint