r
Nosalty Logó

Zsályás nyúlmáj töltött paprikával és rizzsel

Éva-Anyóca
Zsályás nyúlmáj töltött paprikával és rizzsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A májhoz

A paprikához

A körethez

809
Kalória
49g
Fehérje
104.5g
Szénhidrát
23.6g
Zsír
877g
Víz
697.5g
Koleszterin
16.6g
Élelmi rost
19.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A májhoz

A paprikához

A körethez

Összesen 809 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A májhoz

A paprikához

A körethez

Összesen 3235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A májhoz

A paprikához

A körethez

Összesen 63 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2458.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    886 mg
  • Nátrium
    966 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    877 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5245 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    454 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1178 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5012 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    2543 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    3276 micro
  • Lut-zea
    3085 micro
Összesen 809 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    196.1 g

Zsír

  • Összesen
    94.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9833 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    528 mg
  • Kálcium
    1109 mg
  • Vas
    93 mg
  • Magnézium
    650 mg
  • Foszfor
    3543 mg
  • Nátrium
    3863 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    418.1 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

Víz

  • Összesen
    3508 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    20981 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    101 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1814 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    975 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4713 micro
  • Kolin:
    2001 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20050 micro
  • α-karotin
    967 micro
  • β-karotin
    10173 micro
  • β-crypt
    215 micro
  • Likopin
    13105 micro
  • Lut-zea
    12339 micro
Összesen 3235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    262 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 63 kcal

Elkészítés

A májhoz

  1. A kacsazsíron a pórét felkarikázva, a fokhagymát áttörve, kevés sóval, fedő alatt kis lángon puhára pároljuk.
  2. Beletesszük a mosott és lecsepegtetett zsályaleveleket, kissé átpirítjuk, majd a friss, falatnyi darabokra vágott nyúlmájat, és átpirítjuk minden oldalát, borsozzuk, és fedő alatt pároljuk tovább, kb. 30-35 perc alatt készen van. Néhányszor keverjük meg, kóstolás, és ha finom akkor sózhatjuk csak meg. Meleg helyen tartjuk.
  3. A zöldpaprikát kicsumázzuk, belsejét kikaparjuk.
  4. A gombát tisztítjuk, kicsire felkockázzuk, a zsömlét beáztatjuk, a paradicsomot a héjától meghámozzuk, a magos levét kinyomjuk, felkockázzuk, lilahagymát felkockázzuk, fokhagyma áttörve, a petrezselymet finomra vágjuk.
  5. Egy tálba tesszük a kinyomkodott zsemléket, a kicsire vágott gombát, a felkockázott paradicsom húsát, az áttört fokhagymát, a sót és az őrölt borsot, a leveleire szedett és finomra vágott rozmaringot, a leveleire szedett citromos kakukkfüvet, az egész tojásokat, a felkockázott hagymát, és alaposan összekeverjük.
  6. A zöldpaprikákat ezzel a keverékkel töltjük meg, tepsibe szorosan egymás mellé téve, kevés olajjal meglocsolva, húsalaplével alálocsolva (nem kell sok) fólia alatt sütőben, kb. 45 perc alatt készre pároljuk, 170 fokon.
  7. A jénaiba tett olajra tesszük a mosott rizst, sózzuk, petrezselymet is teszünk bele, felkockázott paradicsom húsát, felöntjük dupla mennyiségű vízzel (esetleg borsozzuk), és ezt is a sütőben fedő alatt kb. 40 perc alatt készre pároljuk.
  8. Tálaljuk a nyúlmájat a töltött paprikával és a párolt rizzsel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 401x30x8

Nyúlmáj:-D - régi gyerekkori kedvencem volt, és most végre kaptam a boltban, vettem a bátorságot a régi emlékeim alapján, aztán meg a májat, :-) és ezt a finomságot találtam ki belőle, nagyon finom ízvilága volt.:-) Mellé készítettem a kétféle köretet, a rizst, mert nagyon szeretjük, és a töltött paprikát, mert nyáron szintén nagyon nagy kedvenc, minden hozzá és belevaló.:-)) A kertünkben a gombán kívül minden zöldségféle és zöldfűszer megtalálható. Nagyon finom, kellemes ízek, laktató, mégis könnyed ebéd volt.:-))

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek