r
Nosalty Logó

Diós-kolbászos csirkemáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
nyihaj
Diós-kolbászos csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 422 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1685 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 218 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1502.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    945 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    758 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    639 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 422 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.9 g

Zsír

  • Összesen
    121.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6010.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1601 mg
  • Nátrium
    3781 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16670 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    739 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3034 micro
  • Kolin:
    988 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    2557 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    2505 micro
Összesen 1685 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2134 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    26 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 218 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat előkészítjük (én tejbe is szoktam áztatni), feldaraboljuk.
  2. A diót száraz, teflonos serpenyőben megpirítjuk. Félretesszük.
  3. A kolbászt kicsit vastagabbra szeljük, zsírját kisütjük. Kiszedjük a kolbászt a zsírból, félretesszük.
  4. Kb. 3 evőkanálnyi kolbászzsírra lesz szükségünk (a többi eltehetjük, kenyérre kenhetjük), amin megpirítjuk a májat. Sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint, de a kolbász miatt nem érdemes túl sok fűszert bevetni. Készre pároljuk. Ha szeretnénk szaftot is alá, pici (kávéspohárnyi) vizet önthetünk alá.
  5. Tálaljuk: a májat és a kolbászt összekeverjük, frissen vágott petrezselyemmel és a pirított dióval megszórjuk.
  6. Köretként nálunk tészta és paradicsomos hajdina volt mellé.
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1603
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 26.

Ajánló

Egy jó pohár bor!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Maradékmentő recept :) Pillanatok alatt elkészíthető vacsoraétel. Kenyérrel vagy körettel akár. Borral. Olyan beszélgetős, baráti... és mindenről az a kicsit zsírosabb szárazkolbász tehet, amivel valamit kezdenem kellett, mert nem akart fogyni :)

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek