r
Nosalty Logó

Diós-kolbászos csirkemáj

nyihaj
Diós-kolbászos csirkemáj
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

422
Kalória
33.5g
Fehérje
2.5g
Szénhidrát
30.4g
Zsír
105.7g
Víz
431.3g
Koleszterin
806.8mg
Élelmi rost
265.3mg
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1685 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1502.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    945 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    105.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    758 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    639 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 422 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.9 g

Zsír

  • Összesen
    121.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6010.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1601 mg
  • Nátrium
    3781 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    422.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16670 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    739 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3034 micro
  • Kolin:
    988 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    2557 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    2505 micro
Összesen 1685 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2134 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    26 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

  1. A májat előkészítjük (én tejbe is szoktam áztatni), feldaraboljuk.
  2. A diót száraz, teflonos serpenyőben megpirítjuk. Félretesszük.
  3. A kolbászt kicsit vastagabbra szeljük, zsírját kisütjük. Kiszedjük a kolbászt a zsírból, félretesszük.
  4. Kb. 3 evőkanálnyi kolbászzsírra lesz szükségünk (a többi eltehetjük, kenyérre kenhetjük), amin megpirítjuk a májat. Sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint, de a kolbász miatt nem érdemes túl sok fűszert bevetni. Készre pároljuk. Ha szeretnénk szaftot is alá, pici (kávéspohárnyi) vizet önthetünk alá.
  5. Tálaljuk: a májat és a kolbászt összekeverjük, frissen vágott petrezselyemmel és a pirított dióval megszórjuk.
  6. Köretként nálunk tészta és paradicsomos hajdina volt mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p

Maradékmentő recept :) Pillanatok alatt elkészíthető vacsoraétel. Kenyérrel vagy körettel akár. Borral. Olyan beszélgetős, baráti... és mindenről az a kicsit zsírosabb szárazkolbász tehet, amivel valamit kezdenem kellett, mert nem akart fogyni :)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...