r
Nosalty Logó

Kacsamáj brióssal és karamellizált barackkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SIÓ
Kacsamáj brióssal és karamellizált barackkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Brióshoz

Karamellizált gyümölcshöz

Kacsamájhoz

Összesen 1239 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Brióshoz

Karamellizált gyümölcshöz

Kacsamájhoz

Összesen 4954 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Brióshoz

Karamellizált gyümölcshöz

Kacsamájhoz

Összesen 225 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    972 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1410.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    81 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1260 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18235 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1239 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.1 g

Zsír

  • Összesen
    150.1 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    3888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5641.4 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    623 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    194 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    2686 mg
  • Nátrium
    1200 mg
  • Réz
    37 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    677.7 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    916.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73136 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    326 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5041 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72942 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    2225 micro
  • β-crypt
    209 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    987 micro
Összesen 4954 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3311 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 225 Kcal

Hozzávalók

Brióshoz

Karamellizált gyümölcshöz

Kacsamájhoz

Elkészítés

Brióshoz

  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a vajat, hozzámorzsolunk 5 dkg élesztőt és hozzáreszeljük a gyömbért. Hozzáadunk 2 egész tojást, a cukrot, a tejet és hozzáreszeljük egy egész citrom héját.
  2. Ezt a masszát összegyúrjuk először tálban, majd lisztes gyúródeszkán. Letakarjuk egy tiszta konyharuhával és fél órára kirakjuk pihenni a napra.
  3. A rozét cukorral serpenyőben összehevítjük és a kockázott barackot hozzáadjuk. Mindössze 10-20 másodpercig összeforgatjuk, majd 2 dkg vajat teszünk hozzá.
  4. Sodrófával kisodorjuk a tésztát, vajjal megkenjük, megszórjuk kristálycukorral és feltekerjük.
  5. Utána csigákat vágunk belőle, tepsire tesszük, 200 fokos előmelegített sütőbe rakjuk, és 30-35 percig sütjük. A sütés tizedik percénél egy felvert tojással lekenegetjük a csigák tetejét.
  6. A májat felszeleteljük, megsózzuk és megborsozzuk, majd 1-1,5 percig sütjük, úgy, hogy belül lágy legyen.
  7. A májat az elkészített brióssal és a karamellizált gyümölccsel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 13680
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kacsamáj mindig igazi luxus ételnek számít. Leginkább ünnepnapokon kerül az asztalunkra. Hazánkban igen nagy hagyománya van a kacsamájból készült ételeknek. Elő- és főételként is kiváló, különösen némi gyümölccsel megbolondítva. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étel: A-, B1-, B2-, B3-, B6-, B12-, D-, H-, K-vitamin, folsav, vas, króm, foszfor, cink, réz egyaránt található benne. Nagyon tápláló és tartalmas étel, de éppen ezért érdemes vigyázni vele. www.siogyumolcs.hu

Hozzászólások

Marti48

Kedves Feri, ez a recept mennyeinek igerkezö finomsag! Köszönettel eltettem a receptkönyvembe. Üdvözlettel: Marti48:)))

Jakus Magdolna

Nagyon ígéretes! Mindenféleképpen elkészítem!

Hozzávalók

Brióshoz

Karamellizált gyümölcshöz

Kacsamájhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek