Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fogasfilé langyos salátaágyon

Fogasfilé langyos salátaágyon
Fogasfilé langyos salátaágyon
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A langyos salátákat nagyon kedveljük, olasz étteremben ettem először, azóta sokszor készítettem. Számtalan variációja van, a friss saláta alapra halmozott, enyhén pirított zöldségek, hirtelen sült szárnyas, vagy halszeletek kerülnek.

hozzávalók / 2 adag

A salátához

A fogashoz

ajánlat

Baguett és egy száraz rosé jól illik hozzá. Ez a mennyiség megfelel egy főételnek.  A fele mennyiség előételnek is igen kiváló. A fogas helyett használhatunk más (olcsóbb) halfajtát, vagy csíkokra vágott csirkefilét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat megmossuk, felitatjuk, sózzuk, borsozzuk. Megtisztítjuk a gombát, a hagymát és a fokhagymát. A hagymát hosszában kettévágjuk, és szintén hosszában felkarikázzuk. A fokhagymát felkockázzuk. A gomba szárait kitörjük. A rukkolát szűrőben alaposan leöblítjük hideg vízzel.
  2. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a vajat, és közepes hőmérsékleten megsütjük a gombafejeket mindkét oldalukon. Középidőben hozzáadjuk a hagymakarikákat és a fokhagymát. Mézszínűre sütjük. Közben a halszeleteket beleforgatjuk a lisztbe, és hozzáadjuk a félkész zöldségekhez a koktélparadicsomokkal együtt.
  3. A halat 3-3 percig sütjük, addigra a zöldségek is készre sülnek. Ha szükséges, adjunk még hozzá egy kis olajat.
  4. Az időközben lecsepegtetett rukkolát előmelegített tányérokra halmozzuk, és körberakjuk a zöldségekkel. A tetejére rátesszük a hirtelen sült fogasszeleteket, és a French dresszinggel ízlés szerint megöntözzük.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 319
elküldve: 4
receptkönyvben: 44
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fogasfilé salátával, hirtelen sült fogasfilé salátaágyon, saláta sült fogassal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

juhjud
juhjud Sun, 2018-03-18 16:46

Szerintem a fogas az egyik, ha nem a legfinomabb magyar halfajta. A legutóbb sikerült a piacon egy szép filét kifogni. Ez alapján a recept alapján készítettük el. Nagyon finom lett. A meleg saláta is különlegesre sikeredett. Igen ízletes volt a pirított gombával. Köszönjük a receptet.

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2018-03-18 19:01

En köszönöm a visszajelzest! Örülök, hogy tetszik a recept es izlett ugy a hal, mint a salata.

Üdvözlettel, Marti

507
gomba 20 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
rukkola 20 dkg
olívaolaj 3 ek
vaj 1 ek
koktélparadicsom 8 db
joghurtos salátaöntet 6 ek
fogas 40 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál