r
Nosalty Logó

Fogasfilé langyos salátaágyon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Fogasfilé langyos salátaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

A fogashoz

Összesen 507 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

A fogashoz

Összesen 1015 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

A fogashoz

Összesen 87 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1167.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    1741 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    3642 micro
Összesen 507 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2334.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    729.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    3481 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    7285 micro
Összesen 1015 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    300 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

A salátához

A fogashoz

Elkészítés

A salátához

  1. A halat megmossuk, felitatjuk, sózzuk, borsozzuk. Megtisztítjuk a gombát, a hagymát és a fokhagymát. A hagymát hosszában kettévágjuk, és szintén hosszában felkarikázzuk. A fokhagymát felkockázzuk. A gomba szárait kitörjük. A rukkolát szűrőben alaposan leöblítjük hideg vízzel.
  2. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a vajat, és közepes hőmérsékleten megsütjük a gombafejeket mindkét oldalukon. Középidőben hozzáadjuk a hagymakarikákat és a fokhagymát. Mézszínűre sütjük. Közben a halszeleteket beleforgatjuk a lisztbe, és hozzáadjuk a félkész zöldségekhez a koktélparadicsomokkal együtt.
  3. A halat 3-3 percig sütjük, addigra a zöldségek is készre sülnek. Ha szükséges, adjunk még hozzá egy kis olajat.
  4. Az időközben lecsepegtetett rukkolát előmelegített tányérokra halmozzuk, és körberakjuk a zöldségekkel. A tetejére rátesszük a hirtelen sült fogasszeleteket, és a French dresszinggel ízlés szerint megöntözzük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11795
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 09.

Ajánló

Baguett és egy száraz rosé jól illik hozzá. Ez a mennyiség megfelel egy főételnek.  A fele mennyiség előételnek is igen kiváló. A fogas helyett használhatunk más (olcsóbb) halfajtát, vagy csíkokra vágott csirkefilét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fogasfilé langyos salátaágyon
Marti48 317 recept

A langyos salátákat nagyon kedveljük, olasz étteremben ettem először, azóta sokszor készítettem. Számtalan variációja van, a friss saláta alapra halmozott, enyhén pirított zöldségek, hirtelen sült szárnyas, vagy halszeletek kerülnek.

Hozzávalók

A salátához

A fogashoz

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek