Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldspárgás pite

Zöldspárgás pite
Zöldspárgás pite
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízletes könnyű vacsora, melegen és hidegen egyaránt nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd sózzuk, hozzáadjuk a vizet, és összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és kb. 1 órára hidegre tesszük.
  2. Ezután két darab sütőpapír között 30 centiméter átmérőjű lappá nyújtjuk, majd egy vajjal kikent pite formába tesszük, az oldalára is felhúzzuk, villával megszurkáljuk, 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt elősütjük.
  3. A spárgát 3 centiméteres darabokra vágjuk, majd enyhén sós, cukros vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük. A töltelékhez elkeverjük a tejfölt, a tojásokkal, sóval, borssal, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a csíkokra vágott sonkát, majd beleforgatjuk a főtt lecsöpögtetett spárgát is.
  4. A sütőből kivett, elősütött tésztára öntjük a masszát, majd a főzésnél néhány nagyobb darabra vágott spárgával díszítjük. Sütés: kb. 200 fokon 25-30 percig.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 029
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
481 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spárgás quiche, sonkás pite spárgával, spárgás lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

801
finomliszt 18 dkg
vaj 15 dkg
0.5 kávéskanál
víz 2 evőkanál
tejföl 2 dl
tojás 4 db
sajt 15 dkg
sonka 15 dkg
zöldspárga 1 csomag
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint