Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsom pite ahogy witch készíti

Paradicsom pite ahogy witch készíti
Paradicsom pite ahogy witch készíti
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Éva-Anyóca említette, hogy milyen sok zöld paradicsom van még mindig a kertjében, és nem igazán kedveli senki a családjában. Azon törtem a fejem, hogy a sütéstől minden zöldség mintha édesebb lenne, mi lenne, ha kipróbálnám ezekkel a fránya, éretlen paradicsomokkal? Na azért belecsempésztem a pirosból is, mert így szebben mutat, és ami szemet gyönyörködtető, hát az jobban is esik, ugye?

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

  • 5 dkg sajt (mozzarella vagy parmezán)
  • 5 közepes db paradicsom (3 zöld éretlen, 2 piros)

A tálaláshoz

ajánlat

Tálaláskor még szórhatunk a tetejére sajtot, és a bazsalikom nélkül bele ne merjünk harapni!:o)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a vajat, krémsajtot meg a habtejszínt robotgéppel alaposan elkeverjük.
  2. Beleöntjük a lisztet meg a sót, azzal csak addig keverjük, amíg összeáll. Fóliába csomagolva hűtőbe rakjuk legalább 30 percre.
  3. Lisztezett deszkán kerekre kinyújtjuk a tésztát akkorára, hogy a formának az oldalára is jusson. Rakjuk egy kivehető aljú formába, szurkáljuk meg villával, és forró sütőbe rakva 20 perc alatt megsütjük.
  4. Amíg a tészta sül, felszeleteljük a paradicsomokat, kiolajozott sütőlemezre rakjuk, borsot darálunk rá. Amikor a tészta már megsült, akkor megsózzuk, és a tetejére is locsolunk egy kevés olajat.
  5. Berakjuk a sütőbe, és megsütjük.
  6. A tésztát, amikor kivesszük a sütőből, rögtön megszórjuk a reszelt sajttal. Amikor a paradicsom megsült, csinosan elrendezzük a sajt tetején.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 21x2 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 196
elküldve: 1
receptkönyvben: 70
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós pite paradicsommal, sajtos-paradicsomos pite, sós paradicsomos pite

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2014-09-13 14:51

Most olvasom a cikket, el is tettem nyomban-gyorsan a receptet! Bar honnan szerzek zöld paradicsomot, az meg nyitott kerdes... :)

Üdv: Marti

witch
witch / witch Sun, 2014-09-14 00:46

Kedves Marti!

Ha nincs zold paradicsom, az nem problema, nyugodtan keszitsd el pirossal. Itt nalunk a boltok meg a piac tele van ilyenkor a zolddel, mert nagyon szeretik kirantva.

L♥ve, witch

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2014-09-14 14:38

Kedves Witch, mar maga a tesztarecept megeri, hogy kiprobaljam! Erdekes, amit irsz: rantott zöldparadicsom. Hm.

Kellemes vasarnapot kivanok! Marti :)

witch
witch / witch Mon, 2014-09-15 02:49

Igen, itt amerikaban mindent kirantanak, meg a tepertot is. Furcsa izlesuk van, de a zoldparadicsomot, meg en is szeretem ugy.
Szep hetet kivanok!

L♥ve, witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-10-03 11:11

Kedves witch!

Köszönöm , megláttam, megszerettem, elmentettem, és ott a rengeteg-rengeteg zöld hatalmas szép nagy pari, tegnap a pirosakat leszedtük, még el tudtam rakni,...de ezekért a szívem szakad meg, látszik, hogy legalább 3 hetet lemaradt a zöldségek beérése az időjárás miatt...ez van.
Hátha a jövő év jobb lesz, a tavasz tavasz lesz, a nyár meg nyár, és ...hát igen...... - bár említették,a meteorológusok, hogy a nyarunk nem lesz olyan soha, mint volt anno, ezek már ilyen hőséggel és eső nélküli böcsülettel teli nagy kánikulák lesznek, sőt!! , melegebb is lehet, mint az idén....jól kikapjuk..., de el kell fogadni.
Viszont ki fogom próbálni, így már biztos, hogy fincsi, és ehető lesz a család számára is. :)

Köszönöm, köszönöm! :)

Éva-Anyóca

witch
witch / witch Fri, 2013-10-04 17:05

Kedves Eva-Anyoca!
Nagyon szivesen! Holnap lesz aktivalva a tesztas valtozat.
Na, en a meteorologusokban nem bizom, mert kb. szaz eve
jegyzik az idojarast es igenis volt mar maskor is ilyen tropusi
hoseg. Nemreg olvastam egy cikket, hogy valamelyik sarkon
palmafa vagy valami ilyesmi novenyt talaltak. Es azert csak most,
mert kezd elolvadni az a vastag jegpancel. Szoval ra kell jonnunk,
hogy minel tobbet tudunk (illetve mi azt gondoljuk), annal jobban
szembetunik, hogy milyen keveset tudunk.
Irtam Neked, hogy gyumolcskenyeret is sutnek a zold paribol,
hat nem is tudtam megallni, hogy ne sussem azt is meg, mert
annyira furdalta az oldalam a kivancsisag. Tegnap azt is
feltoltottem. Most meg egy chutney rotyog a tuzhelyen, kicsit
egyszerubb, mint amit mar leirtam Neked, mert abbol is
talaltam mostmar tobb valtozatot. Nem chutney receptet
irtam a google-ba, hanem zold paradicsom receptet es
ugy sokkal tobb recept jott be. Majd ha megkostoltam es
jonak tunik, akkor ezt is feltoltom. (csipos-savanyu-edes)
udv:witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-10-04 20:37

Kedves witch!

Igazad van, ha többet tudunk, nem biztos, hogy mégis tudjuk,amit gondoltuk, hogy tudjuk...igazad van!! :D

És ez a finom pite mesés, megcsináltam ma, izgatta a fantáziámat, bevallom! :) , - jól megszórtam sajttal, mert imádja a család, és nagyon illett hozzá, de nem hagytam ki a bazsalikomot sem. :) :)
És a családnak is nagyon ízlett! :D

Kíváncsi vagyok a gyümölcskenyérre is, várom szeretettel, és még van pari félig zöld és zöld, - hátha addig megérkezik, hogy e finomság is elkészülhessen.

Hűha: csípős-édes-savanyú chutney..., na ezt tutira várom, biztos fincsi, az is ott van, ( lásd mennyire értek, azaz hogy nem értek hozzá :) ), hogy mihez lehet feltálalni?

Puszillak a sok finomságos ötletért.:)

Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

witch
witch / witch Fri, 2013-10-04 20:57

Kedves Eva-Anyoca!
De, jo hogy Nektek is izlett, egeszsegetekre!
Ez a sok recept a Te "hibad". :o) Beirtam a gugliba, hogy zold paradicsom receptek
es tobb szazat talaltam. Na, jo abbol a fele a rantott, de a tobbi, en csak
pislogtam. Angliabol hoztak magukkal szerintem az itteniek es a boltokban
osszel annyi van, Dunat lehet rekeszteni vele.
Jaj, a chutney-ra eddig ra sem neztem, mert indiai es en nem vagyok
oda erte, de neha a fuszerezesuket azert bevetem fozesnel. Aztan
kiderult, hogy a zold paradicsombol keszult az Angol talalmany.
Nekem is annyira izgatta a fantaziamat amikor meglattam, hogy mit
kell belerakni, hat ki kellett probaljam. Foleg sultekhez talaljak, de
piritosra kenve is lehet. Lattam egy guszta szendvicset amin chutney
volt, a tetejen meg vekony kecskesajt szeletek es friss fuge, huh.
Szep hetveget Nektek is!
udv:witch

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-10-01 11:02

Hű de finom ez. Nagyon tetszetős is. Ott kiabál, Évi néni készíts el. Így is teszek. Nagyon tetszik.
Üdv: Évi néni

witch
witch / witch Wed, 2013-10-02 00:34

Hahaha, nem is tudtam, hogy ilyen zsivalyt csinaltak Nalad! :o)
Nagyon orulok, hogy tetszik. Remelem izleni fog. Mi nagyon
szeretjuk a sult zoldsegeket.
udv:witch

310
vaj 5 dkg
krémsajt 5 dkg
habtejszín 30 ml
finomliszt 10 dkg
1 csipet
sajt 5 dkg
paradicsom 5 közepes db
bazsalikom 0 ízlés szerint
sajt 1 dkg