r
Nosalty Logó

Paradicsom pite ahogy witch készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Paradicsom pite ahogy witch készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 310 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 1237 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 155 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 310 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1470.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    825 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2359 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    633 micro
Összesen 1237 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1628 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 155 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

  • 5 dkg sajt (mozzarella vagy parmezán)
  • 5 közepes db paradicsom (3 zöld éretlen, 2 piros)

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat, krémsajtot meg a habtejszínt robotgéppel alaposan elkeverjük.
  2. Beleöntjük a lisztet meg a sót, azzal csak addig keverjük, amíg összeáll. Fóliába csomagolva hűtőbe rakjuk legalább 30 percre.
  3. Lisztezett deszkán kerekre kinyújtjuk a tésztát akkorára, hogy a formának az oldalára is jusson. Rakjuk egy kivehető aljú formába, szurkáljuk meg villával, és forró sütőbe rakva 20 perc alatt megsütjük.
  4. Amíg a tészta sül, felszeleteljük a paradicsomokat, kiolajozott sütőlemezre rakjuk, borsot darálunk rá. Amikor a tészta már megsült, akkor megsózzuk, és a tetejére is locsolunk egy kevés olajat.
  5. Berakjuk a sütőbe, és megsütjük.
  6. A tésztát, amikor kivesszük a sütőből, rögtön megszórjuk a reszelt sajttal. Amikor a paradicsom megsült, csinosan elrendezzük a sajt tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 21x2
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2289
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 01.

Ajánló

Tálaláskor még szórhatunk a tetejére sajtot, és a bazsalikom nélkül bele ne merjünk harapni!:o)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Éva-Anyóca említette, hogy milyen sok zöld paradicsom van még mindig a kertjében, és nem igazán kedveli senki a családjában. Azon törtem a fejem, hogy a sütéstől minden zöldség mintha édesebb lenne, mi lenne, ha kipróbálnám ezekkel a fránya, éretlen paradicsomokkal? Na azért belecsempésztem a pirosból is, mert így szebben mutat, és ami szemet gyönyörködtető, hát az jobban is esik, ugye?

Hozzászólások (3)

Évi néni

H? de finom ez. Nagyon tetszet?s is. Ott kiabál, Évi néni készíts el. Így is teszek. Nagyon tetszik. Üdv: Évi néni

witch

Hahaha, nem is tudtam, hogy ilyen zsivalyt csinaltak Nalad! :o) Nagyon orulok, hogy tetszik. Remelem izleni fog. Mi nagyon szeretjuk a sult zoldsegeket. udv:witch

Éva-Anyóca

Kedves witch! Köszönöm , megláttam, megszerettem, elmentettem, és ott a rengeteg-rengeteg zöld hatalmas szép nagy pari, tegnap a pirosakat leszedtük, még el tudtam rakni,...de ezekért a szívem szakad meg, látszik, hogy legalább 3 hetet lemaradt a zöldségek beérése az id?járás miatt...ez van. Hátha a jöv? év jobb lesz, a tavasz tavasz lesz, a nyár meg nyár, és ...hát igen...... - bár említették,a meteorológusok, hogy a nyarunk nem lesz olyan soha, mint volt anno, ezek már ilyen h?séggel és es? nélküli böcsülettel teli nagy kánikulák lesznek, s?t!! , melegebb is lehet, mint az idén....jól kikapjuk..., de el kell fogadni. Viszont ki fogom próbálni, így már biztos, hogy fincsi, és ehet? lesz a család számára is. :) Köszönöm, köszönöm! :) Éva-Anyóca

witch

Kedves Eva-Anyoca! Nagyon szivesen! Holnap lesz aktivalva a tesztas valtozat. Na, en a meteorologusokban nem bizom, mert kb. szaz eve jegyzik az idojarast es igenis volt mar maskor is ilyen tropusi hoseg. Nemreg olvastam egy cikket, hogy valamelyik sarkon palmafa vagy valami ilyesmi novenyt talaltak. Es azert csak most, mert kezd elolvadni az a vastag jegpancel. Szoval ra kell jonnunk, hogy minel tobbet tudunk (illetve mi azt gondoljuk), annal jobban szembetunik, hogy milyen keveset tudunk. Irtam Neked, hogy gyumolcskenyeret is sutnek a zold paribol, hat nem is tudtam megallni, hogy ne sussem azt is meg, mert annyira furdalta az oldalam a kivancsisag. Tegnap azt is feltoltottem. Most meg egy chutney rotyog a tuzhelyen, kicsit egyszerubb, mint amit mar leirtam Neked, mert abbol is talaltam mostmar tobb valtozatot. Nem chutney receptet irtam a google-ba, hanem zold paradicsom receptet es ugy sokkal tobb recept jott be. Majd ha megkostoltam es jonak tunik, akkor ezt is feltoltom. (csipos-savanyu-edes) udv:witch

Éva-Anyóca

Kedves witch! Igazad van, ha többet tudunk, nem biztos, hogy mégis tudjuk,amit gondoltuk, hogy tudjuk...igazad van!! :D És ez a finom pite mesés, megcsináltam ma, izgatta a fantáziámat, bevallom! :) , - jól megszórtam sajttal, mert imádja a család, és nagyon illett hozzá, de nem hagytam ki a bazsalikomot sem. :) :) És a családnak is nagyon ízlett! :D Kíváncsi vagyok a gyümölcskenyérre is, várom szeretettel, és még van pari félig zöld és zöld, - hátha addig megérkezik, hogy e finomság is elkészülhessen. H?ha: csíp?s-édes-savanyú chutney..., na ezt tutira várom, biztos fincsi, az is ott van, ( lásd mennyire értek, azaz hogy nem értek hozzá :) ), hogy mihez lehet feltálalni? Puszillak a sok finomságos ötletért.:) Szép hétvégét! Éva-Anyóca

witch

Kedves Eva-Anyoca! De, jo hogy Nektek is izlett, egeszsegetekre! Ez a sok recept a Te "hibad". :o) Beirtam a gugliba, hogy zold paradicsom receptek es tobb szazat talaltam. Na, jo abbol a fele a rantott, de a tobbi, en csak pislogtam. Angliabol hoztak magukkal szerintem az itteniek es a boltokban osszel annyi van, Dunat lehet rekeszteni vele. Jaj, a chutney-ra eddig ra sem neztem, mert indiai es en nem vagyok oda erte, de neha a fuszerezesuket azert bevetem fozesnel. Aztan kiderult, hogy a zold paradicsombol keszult az Angol talalmany. Nekem is annyira izgatta a fantaziamat amikor meglattam, hogy mit kell belerakni, hat ki kellett probaljam. Foleg sultekhez talaljak, de piritosra kenve is lehet. Lattam egy guszta szendvicset amin chutney volt, a tetejen meg vekony kecskesajt szeletek es friss fuge, huh. Szep hetveget Nektek is! udv:witch

Marti48

Most olvasom a cikket, el is tettem nyomban-gyorsan a receptet! Bar honnan szerzek zöld paradicsomot, az meg nyitott kerdes... :) Üdv: Marti

witch

Kedves Marti! Ha nincs zold paradicsom, az nem problema, nyugodtan keszitsd el pirossal. Itt nalunk a boltok meg a piac tele van ilyenkor a zolddel, mert nagyon szeretik kirantva. L?ve, witch

Marti48

Kedves Witch, mar maga a tesztarecept megeri, hogy kiprobaljam! Erdekes, amit irsz: rantott zöldparadicsom. Hm. Kellemes vasarnapot kivanok! Marti :)

witch

Igen, itt amerikaban mindent kirantanak, meg a tepertot is. Furcsa izlesuk van, de a zoldparadicsomot, meg en is szeretem ugy. Szep hetet kivanok! L?ve, witch

Marti48

Jopofa :) Köszönöm - viszont!!! <3 Marti

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek