r
Nosalty Logó

Zöldséges vajbableves

Gréti
Zöldséges vajbableves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

884
Kalória
16.2g
Fehérje
82.7g
Szénhidrát
60.1g
Zsír
1004.9g
Víz
119.2g
Koleszterin
24.6g
Élelmi rost
37.6g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

Összesen 884 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

Összesen 884 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

Összesen 65 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2177.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    1064 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1004.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    981 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    6307 micro
  • β-karotin
    18784 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    5244 micro
Összesen 884 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2177.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    1064 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1004.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    981 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    6307 micro
  • β-karotin
    18784 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    5244 micro
Összesen 884 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    467 micro
  • β-karotin
    1390 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    191 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 65 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket mossuk, tisztítjuk. A hagymát kockázzuk, a porét is kisebb darabokba vágjuk, a bab végeit levágjuk, kb 2-3 cm-es darabokra vágjuk, a répát pucoljuk, felezzük, szeleteljük, a paprikát, a paradicsomot és a zellerszárat kockázzuk.
  2. A vöröshagymát kevés olaj és vaj keverékén, sózzuk és pároljuk. Pár perc után hozzáadhatjuk a darabolt pórét, a zellerszárat, majd a paprikát, ezekkel tovább pároljuk.
  3. Lehúzzuk az edényt csak fűszerezés idejére a tűzről: beleszórjuk a fűszerpaprikát, a babérlevelet és borsot.
  4. A lábasba szórjuk a répát, kicsit átforgatjuk, majd felöntjük vízzel, hogy bőven ellepje, kanalazzunk hozzá ecetet ízlés szerint, így forraljuk be. Ekkor a bab is hozzámehet, főzzük puhára a zöldségeket, közben ellenőrizzük a fűszerezést.
  5. A tejfölt egy kis lével keverjük simára, úgy adjuk hozzá keverés mellett a leveshez.
  6. Plusz tejföllel, friss kenyérrel, és frissen aprított petrezselyemmel tálaljuk, jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 35 p

A legnyáribb bableves, csupa zöldséggel, rántás nélkül, nem tudjátok abbahagyni majd!

További receptek

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...