r
Nosalty Logó

Zöldséges vajbableves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Zöldséges vajbableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

Összesen 884 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

Összesen 884 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

Összesen 65 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2177.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    1064 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1004.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    981 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    6307 micro
  • β-karotin
    18784 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    5244 micro
Összesen 884 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2177.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    1064 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1004.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    981 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    6307 micro
  • β-karotin
    18784 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    5244 micro
Összesen 884 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    467 micro
  • β-karotin
    1390 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    191 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

A leveshez

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket mossuk, tisztítjuk. A hagymát kockázzuk, a porét is kisebb darabokba vágjuk, a bab végeit levágjuk, kb 2-3 cm-es darabokra vágjuk, a répát pucoljuk, felezzük, szeleteljük, a paprikát, a paradicsomot és a zellerszárat kockázzuk.
  2. A vöröshagymát kevés olaj és vaj keverékén, sózzuk és pároljuk. Pár perc után hozzáadhatjuk a darabolt pórét, a zellerszárat, majd a paprikát, ezekkel tovább pároljuk.
  3. Lehúzzuk az edényt csak fűszerezés idejére a tűzről: beleszórjuk a fűszerpaprikát, a babérlevelet és borsot.
  4. A lábasba szórjuk a répát, kicsit átforgatjuk, majd felöntjük vízzel, hogy bőven ellepje, kanalazzunk hozzá ecetet ízlés szerint, így forraljuk be. Ekkor a bab is hozzámehet, főzzük puhára a zöldségeket, közben ellenőrizzük a fűszerezést.
  5. A tejfölt egy kis lével keverjük simára, úgy adjuk hozzá keverés mellett a leveshez.
  6. Plusz tejföllel, friss kenyérrel, és frissen aprított petrezselyemmel tálaljuk, jó étvágyat hozzá!
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 3712
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legnyáribb bableves, csupa zöldséggel, rántás nélkül, nem tudjátok abbahagyni majd!

Hozzávalók

A leveshez

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek