r
Nosalty Logó

Magyaros zöldbableves zabkocka tésztával

Andi80_
Magyaros zöldbableves zabkocka tésztával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

223
Kalória
5.5g
Fehérje
36.6g
Szénhidrát
7.1g
Zsír
709g
Víz
-
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
6.1g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 893 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 27 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1122.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    833 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    709 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1283 micro
  • β-karotin
    3795 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1179 micro
Összesen 223 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4491.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    3333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    146.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    2836 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1479 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    198 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    914 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5133 micro
  • β-karotin
    15179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4717 micro
Összesen 893 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    86.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 27 kcal

Elkészítés

  1. Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A zöldbab két végét levágjuk, és kisebb darabokra szeleteljük.
  2. A sárgarépát, a petrezselymet felkarikázzuk. Az újkrumplit felkockázzuk.
  3. A vöröshagymát kockára vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldbabot, sárgarépát, petrezselymet, kicsit megpirítjuk, majd felengedjük vízzel.
  4. Ízesítjük a sóval, borssal, pirospaprikával, darált paprikával, házi ételízesítővel.
  5. Ha már majdnem puhák a zöldségek, hozzáadjuk a krumplit és a tésztát, a petrezselyemlevelet.
  6. Ha már a tészta és a krumpli is puha, tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 40 p

Évek óta ugyanazon recept alapján készítem a zöldbablevest, de az nemrég már szerepelt az étlapon. Ezért, hogy ne váljon unalmassá, de a friss, zsenge zöldbab is felhasználásra kerüljön, kitaláltam, hogy egy magyaros változatot készítek hagymával, paprikával, zöldségekkel és egy kevés tésztával. Ízletes, tartalmas leves lett. Mogyorókrémes palacsinta követte az ebéd második fogásaként.

További receptek

Lebbencsleves

Ha valamiben, a mennyei és laktató levesekben nagyon erős a magyar konyha. A lebbencsleves is ezen a fronton helyezkedik el, amit a lepirított csuszatészta tesz különlegessé, a sok-sok ...

Rosanics Petra

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...