r
Nosalty Logó

Zöldséges-tojásos rakott burgonya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Zöldséges-tojásos rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

krumplis rész

besamel

Összesen 902 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

krumplis rész

besamel

Összesen 3611 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

krumplis rész

besamel

Összesen 117 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2522.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    1624 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    835 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6248 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1146 micro
Összesen 902 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.2 g

Zsír

  • Összesen
    233.4 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10090.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1485 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1622 mg
  • Nátrium
    6496 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1665.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3340 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    334 micro
  • K vitamin:
    515 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    1205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    846 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    24993 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    4583 micro
Összesen 3611 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    323 micro
  • β-karotin
    815 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 117 Kcal

Hozzávalók

krumplis rész

besamel

Elkészítés

krumplis rész

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, és felkockázzuk.
  2. Olajon megpirítjuk a felkarikázott kolbászt, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát a zöldjével együtt, a sárgarépát, és pár percig sütjük. 1 dl vizet öntünk alá, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  3. A tejhez adjuk a lisztet, felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, mustárt, és besűrűsítjük vele a zöldséges kolbászt.
  4. Közepes tepsit olajjal kikenünk, és megterítjük a kockára vágott burgonyával.
  5. Rátesszük a főtt tojásgerezdeket, és bevonjuk a zöldséges mártással. Megszórjuk reszelt sajttal, és készre sütjük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 816
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zöldséges-tojásos rakott burgonya
Salamon Csilla 1193 recept

Egyszerű, tartalmas étel.

Hozzávalók

krumplis rész

besamel

Címlapról ajánljuk

„Minden szállodánk egyedi értékkel bír, mindegyik más és ettől különleges,...

Attól függetlenül, hogy az előző, koronavírus-sújtotta évek már elmúltak, továbbra sem marad kihívásmentes a vendéglátás. A szektorban tovább folytatódik a munka, hiszen az élet nem áll meg, a vendégek sorra érkeznek, és céljuk, hogy jól érezzék magukat. Természetesen így van ez a Danubius Hotels éttermeiben is, így a jelenlegi helyzetről, a vendégkör kialakításáról és megtartásáról, valamint a gasztronómiának ebben játszott szerepéről kérdeztük Maráczi Imrét, a Danubius Hotels, Corporate Food&Beverage Director-át.

Hirdetés

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!