r
Nosalty Logó

Tanyasi rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Tanyasi rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1110 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4444 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 167 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2381.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    1838 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 1110 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.3 g

Zsír

  • Összesen
    336.8 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9527.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1296 mg
  • Nátrium
    7352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1133 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    994 mg
  • Retinol - A vitamin:
    710 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1544 micro
Összesen 4444 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk.
  2. Tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk a kolbásszal együtt.
  3. Szalonnát kockára vágjuk kevés olajon megsütjük, majd a vöröshagymákat megpucoljuk, cikkekre szeleteljük, és a szalonnás olajon megdinszteljük. Ráöntjük a lecsót, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  4. Egy tepsit olajjal kikenünk, lerakunk egy réteg burgonyát, beterítjük fele kolbász és tojás szeletekkel, elosztjuk rajta a lecsó felét, és meglocsoljuk fokhagymás tejföllel.
  5. Erre ismét egy sor burgonya jön, majd elosztjuk rajta a maradék kolbász és tojás karikákat és a maradék lecsót. Befedjük a maradék burgonyával, és meglocsoljuk a maradék fokhagymás tejföllel, és készre sütjük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 11429
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tanyasi rakott burgonya
Salamon Csilla 1187 recept

Minden ami finom, benne van ebben az ételben.

Hozzászólások (1)

koszider

Kedves Csilla! Ez egy új dimenziója a rakott krumplinak! Üdvözlettel: Koszider

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.