Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti sonkás rakott krumpli

Húsvéti sonkás rakott krumpli
Húsvéti sonkás rakott krumpli
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hogyan használjuk fel a húsvéti sonka maradékát? Daraboljuk fel, és helyezzük egy teljesen más környezetbe, példának okáért rakott krumplihoz nagyszerű. Sok gyerek azért nem eszi meg ezt a finomságot, mert a füstölt kolbász íze, színe zavarja őt. A sonkát viszont mindenki szereti. Így két legyet ütünk egy csapásra. Eltűnik az ünnepi maradék, és egy kevésbé kedvelt ételből kívánatos fogás válik!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Legfőbbképpen füstölt sonkából készítsük ezt a fogást, felhasználhatjuk hozzá a maradék húsvéti sonkát, de bármilyen ízes sonkából kitűnő lesz. Salátát ne felejtsünk mellé adni. Legyen az egyszerű fejessaláta vagy cékla, bármi jó hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit először sós vízben, héjában megfőzzük, megpucoljuk, majd fél centis karikákra vágjuk.
  2. A 4 tojással is hasonlóképpen bánunk: főzés, pucolás, karikázás.
  3. A (maradék húsvéti) sonkát felkockázzuk, és pici olívaolajon megpirítjuk.
  4. Az újhagymát nyersen karikázzuk.
  5. 2 tojásból és 0,5 l tejfölből öntetet készítünk, sózzuk, borsozzuk.
  6. Egy jénai tálat kivajazunk, és sorba rakjuk a szinteket: krumpliból, sonkából, hagymából, tojásból, és újból krumpliból, tojásból... amíg el nem fogy az alapanyag. Közben minden tojással zárt szintet és a rakottas tetejét, ahová legvégül krumpli kerüljön, meglocsolunk az öntettel, sőt sózhatjuk, borsozhatjuk is őket.
  7. Az utolsó lelocsolt krumpliréteg tetejére sok-sok reszelt sajtot szórunk.
  8. Lefedjük az edényt, és mehet az előmelegített sütőbe 180 fokon, 30 percig sülni. Ekkor vegyük le az edény tetejét, és pirítsuk aranybarnára a sajtos záróréteget.
  9. Salátával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 192
elküldve: 2
receptkönyvben: 144
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
282 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkás rakott krumpli, rakott krumpli, rakott krumpli sonkával és sajttal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-03-31 10:58

Gréti!

De szép és guszta, és milyen finom lehet, na és ha marad a sonkából, miért is ne,.... kedd vagy szerda, jöhet ez a recept. :)

Köszönöm szépen. :D
Éva-Anyóca

753
burgonya 50 dkg
főtt sonka 25 dkg
tojás 6 db
tejföl 5 dl
újhagyma 4 közepes db
vaj 2 dkg
trappista sajt 20 dkg
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint