r
Nosalty Logó

Rakott burgonya camembert sajttal

Dávid
Rakott burgonya camembert sajttal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

564
Kalória
11.8g
Fehérje
27.8g
Szénhidrát
46.4g
Zsír
201.8g
Víz
161.3g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 564 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    871.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    201.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 564 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    185.5 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3485.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    939 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1056 mg
  • Nátrium
    1256 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    111.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    807.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1718 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1670 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    577 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 2256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát vékony szeletekre felvágjuk. Ehhez használhatunk egy éles konyhai kést vagy akár mandolint is.
  2. A tejszínhez hozzáreszeljük a fokhagymát, valamint a szerecsendiót, és ízesítjük kakukkfűvel, sóval és borssal. Az egészet alaposan elkeverjük.
  3. A burgonyából egy réteget hőálló tálba pakolunk, erre jöhet egy réteg felszeletelt camembert sajt, majd addig folytatjuk tovább a rétegezést, amíg minden hozzávaló el nem fogy.
  4. A legvégén az egészet leöntjük a tejszínes szósszal, majd 185 fokra előmelegített sütőbe tesszük egy órára, amíg a burgonya meg nem puhul, és a teteje szép aranybarna nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 185 °C

Szaftos és krémes rakott krumpli, ami önmagában vagy akár köretként is tökéletes lehet!

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek