r
Nosalty Logó

Zöldséges-sonkás lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Zöldséges-sonkás lepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 811 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3247 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 811 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    128.8 g

Zsír

  • Összesen
    201.2 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1015 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4643.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1380 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1140 mg
  • Nátrium
    1805 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2631 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2430 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3485 micro
Összesen 3247 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki, majd a papírral együtt helyezzük bele egy tepsibe úgy, hogy pereme is legyen. Ezután tegyük be a hűtőbe, míg elkészül a zöldség és a besamell.
  2. A zöldségkeveréket öntsük fel enyhén sós vízzel, majd főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, és hűtsük ki.
  3. A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és kevergetve készítsünk egy fehér rántást. (Figyeljünk nehogy megégjen, és barna legyen a színe!)
  4. Ezután öntsük fel a meleg tejjel, keverjük simára, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá a 5 dkg reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, és a bazsalikomot, és hagyjuk kicsit hűlni.
  5. Amikor már kicsit hűlt, egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, és mindegyikkel külön-külön keverjük simára.
  6. Végül az elkészült mártáshoz adjuk hozzá a kihűlt zöldségeket, az apróbb kockákra vágott főtt sonkát, és óvatosan keverjük, forgassuk össze.
  7. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd öntsük bele egyenletesen a zöldséges masszát, és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.
  8. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt készre. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kicsit hűlni.
  9. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a zöldséges pitét, majd úgy kínáljuk. Melegen, éppen csak langyosan, de még hidegen is nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 4435
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek