Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parmezános cukkinitócsni

Parmezános cukkinitócsni
Parmezános cukkinitócsni
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könnyű, nyári falatozni való. Percek alatt kész, és még finom is, így tökéletes reggeli vagy vacsora. Ebben a formában biztos, hogy a gyerekek is megeszik a cukkinit :) Hidegen, melegen egyaránt finom.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit lereszeljük, enyhén besózzuk, és kb. 10-15 percet állni hagyjuk, hogy kiengedje a levét.
  2. Kinyomkodjuk a levét.
  3. A hagymát apró kockákra vágjuk, a parmezánt lereszeljük, és a többi hozzávalóval együtt hozzáadjuk a cukkinihez. Külön ne sózzuk, hiszen az elején lesóztuk a cukkinit, illetve a parmezán is sós!
  4. Annyi liszttel keverjük el, hogy egy sűrű masszát kapjunk. Ez kb. 4-5 evőkanalat jelent.
  5. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Kb. 1 evőkanál masszát teszünk bele, majd elnyomkodjuk kb. 0,5-1 cm vastagra.
  6. Közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
  7. Papírtörlőre szedjük ki.
  8. Tejföllel vagy fokhagymás görög joghurttal tálaljuk.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 347
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

timu

Mióta szakács: 2018.04.25.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek

egyéb elnevezések

cukkinifasírt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

371
cukkini 2 közepes db
tojás 2 db
finomliszt 4 evőkanál
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
parmezán sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek