r
Nosalty Logó

Zöldséges pulykamell sajtmártásban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Zöldséges pulykamell sajtmártásban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 758 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3030 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2210.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    954 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 758 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.2 g

Zsír

  • Összesen
    185.4 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8842.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1872 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    2567 mg
  • Nátrium
    3818 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1437.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2244 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    956 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 3030 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk, egy serpenyőben felforrósítunk 1 ek vajat, beletesszük a zöldségeket, rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük a 3 dl vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Ezután úgy szűrjük le, hogy a levét felfogjuk.
  2. A húst kicsit kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A sajtot lereszeljük.
  3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  4. Egy serpenyőben olajat hevítünk és elősütjük benne a hús szeletek mindkét oldalát.
  5. Egy tűzálló tálat kivajazunk, alján elrendezzük a zöldségeket, és tetejére helyezzük a hússzeleteket.
  6. A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a hagymát, felöntjük a zöldség főzőlevével meg a tejszínnel, felforraljuk, és kb. 4 percig hagyjuk kis lángon forrni.
  7. A sonkát vékony csíkokra vágjuk, és a sajt felével a mártásba keverjük, majd egy kevés étkezési keményítővel sűrítjük. Szükség szerint sóval, borssal ízesítjük.
  8. A sonkás mártást a hús tetejére öntjük, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, a zsemlemorzsával és végül a vajból forgácsokat vágunk a tetejére.
  9. Végül az előmelegített sütőben megsütjük.
  10. Köretnek burgonyapürét adunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6647
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges pulykamell sajtmártásban
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, különleges sajtmártásos étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?