r
Nosalty Logó

Szójaszószban pácolt, sajtos-brokkolis csirkemell

Sylvia Gasztro Angyal
Szójaszószban pácolt, sajtos-brokkolis csirkemell
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

630
Kalória
62g
Fehérje
27.4g
Szénhidrát
31.4g
Zsír
353.1g
Víz
192.1g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
14.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 630 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2516 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3785.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    698 mg
  • Nátrium
    2569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    353.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1541 micro
Összesen 630 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    247.9 g

Zsír

  • Összesen
    125.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15143.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1375 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    2792 mg
  • Nátrium
    10277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1412.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    745 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    732 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    657 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    2412 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6165 micro
Összesen 2516 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk.
  2. A brokkolit rózsáira szedjük, és ételízesítővel ízesített vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
  3. A paprikát vastagabb hasábokra vágjuk.
  4. Elkészítjük a pácot: egy tálban összekeverjük a szójaszószt a mézzel és a fokhagyma-gerezdeket is belerakjuk. A húst a pácba helyezzük, és jól beleforgatjuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük.
  5. Ezután egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A pácból kivesszük a csirkemellet, és a hússzeleteket a tepsibe helyezzük. Majd egy brokkolirózsát, egy hasáb paprikát és egy gerezd fokhagymát teszünk rájuk. Becsomagoljuk a húsokat (egyik felét kicsit ráhajtjuk), és 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses, ha van) sütjük 20 percig, majd kivesszük.
  6. A reszelt sajtot a majonézzel összekeverjük, és az elősütött csirkemell-szeletekre kis halmokat teszünk belőle. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 15 perc alatt 200 fokon készre sütjük.
  7. Tálaláskor a tetejét karikára vágott újhagymával megszórjuk, és forrón, frissen már fogyaszthatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Egy isteni finom csirkemell-különlegesség, mivel a szójaszószban pácolva már eleve eltér a megszokott ízvilágtól. Ráadásként roppanós zöldségekkel megtöltve, majonézes sajttal megsütve a tetején, valóban ízorgia! :) 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...