r
Nosalty Logó

Szójaszószban pácolt, sajtos-brokkolis csirkemell

Sylvia Gasztro Angyal
Szójaszószban pácolt, sajtos-brokkolis csirkemell
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

630
Kalória
62g
Fehérje
27.4g
Szénhidrát
31.4g
Zsír
353.1g
Víz
192.1g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
14.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 630 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2516 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3785.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    698 mg
  • Nátrium
    2569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    353.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1541 micro
Összesen 630 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    247.9 g

Zsír

  • Összesen
    125.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15143.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1375 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    2792 mg
  • Nátrium
    10277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1412.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    745 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    732 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    657 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    2412 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6165 micro
Összesen 2516 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk.
  2. A brokkolit rózsáira szedjük, és ételízesítővel ízesített vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
  3. A paprikát vastagabb hasábokra vágjuk.
  4. Elkészítjük a pácot: egy tálban összekeverjük a szójaszószt a mézzel és a fokhagyma-gerezdeket is belerakjuk. A húst a pácba helyezzük, és jól beleforgatjuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük.
  5. Ezután egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A pácból kivesszük a csirkemellet, és a hússzeleteket a tepsibe helyezzük. Majd egy brokkolirózsát, egy hasáb paprikát és egy gerezd fokhagymát teszünk rájuk. Becsomagoljuk a húsokat (egyik felét kicsit ráhajtjuk), és 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses, ha van) sütjük 20 percig, majd kivesszük.
  6. A reszelt sajtot a majonézzel összekeverjük, és az elősütött csirkemell-szeletekre kis halmokat teszünk belőle. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 15 perc alatt 200 fokon készre sütjük.
  7. Tálaláskor a tetejét karikára vágott újhagymával megszórjuk, és forrón, frissen már fogyaszthatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Egy isteni finom csirkemell-különlegesség, mivel a szójaszószban pácolva már eleve eltér a megszokott ízvilágtól. Ráadásként roppanós zöldségekkel megtöltve, majonézes sajttal megsütve a tetején, valóban ízorgia! :) 

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek