Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos-zöldséges hús

Tojásos-zöldséges hús
Tojásos-zöldséges hús
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, szaftos étel.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk a kockára vágott húst.
  2. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
  3. Zöldségeket sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  4. Olajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett tepsibe tesszük a leszűrt zöldségeket. Pörkölt levét leszűrjük. Húst rátesszük a zöldségekre.
  5. Leszűrt pörkölt levét kikeverjük a 1.5 dl tejföllel, és ráöntjük.
  6. Tejföl másik felét kikeverjük a tojásokkal, ízlés szerint sózzuk, és ezt is ráöntjük.
  7. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 133
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tepsis hús, tejfölös hús tepsiben

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

509
sertéshús 80 dkg
zöldségkeverék 80 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
tojás 3 db
tejföl 3 dl
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 teáskanál
zsemlemorzsa 2 ek
víz 3 dl