Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dubarry szelet Sylvia konyhájából

Dubarry szelet Sylvia konyhájából
Dubarry szelet Sylvia konyhájából
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Adva volt egy szép fej karfiol - amit imádunk, és mivel Dubarry-t régen ettünk, nagy lelkesedéssel hozzáláttam. Az, hogy a köret is bekerüljön a tepsibe, később jutott eszembe - így nagyon szép lett, és egy kicsit érdekesebb!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a karfiolt (célszerű szép nagy rózsákat hagyni), majd sós vízben nem túl puhára főzzük, majd leszűrjük.
  2. A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk, és annyi sós vízben, hogy ellepje, puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük és összetörjük (egy pici a főzőlevéből maradhat benne - jó ízt ad neki).
  3. A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és olajon mindkét oldalát megsütjük.
  4. A tepsit zsírral kikenjük, és beleterítjük a burgonyát. A tetejére rakjuk a húsokat, majd minden húsra karfiolt helyezünk. A húsokra a nagyobb rózsákat, a kisebbeket pedig a közökbe tesszük.
  5. A vajat/margarint megolvasztjuk egy edényben, és a liszttel világos rántást készítünk, amit a tejjel folyamatos keverés mellett felöntünk úgy, hogy ne legyen csomós. Sózzuk, borsozzuk, aki szereti, tehet bele egy kis szerecsendiót - de tényleg kicsit, hogy ne nyomja el a többit - majd a reszelt sajtot is hozzákeverjük.
  6. A sajtos öntettel betakarjuk a karfiolokat, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 38x22x6 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 11 590
elküldve: 2
receptkönyvben: 68
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia

Mióta szakács: 2013.10.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karfiollal és sajtos Béchamellel sütött karajszelet, karfiolos hús, hús karfiollal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Sat, 2015-07-11 10:30

Régóta vadásztam egy ilyen receptet, jó lett, ízletes étel!

609
karfiol 1 nagy db
0 ízlés szerint
sertéshús 80 dkg
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
burgonya 1.5 kg
vaj 5 dkg
finomliszt 5 dkg
tej 5 dl
sajt 5 dkg
szerecsendió 1 csipet
mangalica zsír 1 ek