r
Nosalty Logó

Dubarry szelet Sylvia konyhájából

Macska
Dubarry szelet Sylvia konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

609
Kalória
39.2g
Fehérje
46.4g
Szénhidrát
28.9g
Zsír
320.1g
Víz
115.9g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3655 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    320.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 609 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.2 g

Zsír

  • Összesen
    173.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5967.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    1208 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    2821 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    278.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1920.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    447 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    832 mg
  • Retinol - A vitamin:
    508 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 3655 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a karfiolt (célszerű szép nagy rózsákat hagyni), majd sós vízben nem túl puhára főzzük, majd leszűrjük.
  2. A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk, és annyi sós vízben, hogy ellepje, puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük és összetörjük (egy pici a főzőlevéből maradhat benne - jó ízt ad neki).
  3. A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és olajon mindkét oldalát megsütjük.
  4. A tepsit zsírral kikenjük, és beleterítjük a burgonyát. A tetejére rakjuk a húsokat, majd minden húsra karfiolt helyezünk. A húsokra a nagyobb rózsákat, a kisebbeket pedig a közökbe tesszük.
  5. A vajat/margarint megolvasztjuk egy edényben, és a liszttel világos rántást készítünk, amit a tejjel folyamatos keverés mellett felöntünk úgy, hogy ne legyen csomós. Sózzuk, borsozzuk, aki szereti, tehet bele egy kis szerecsendiót - de tényleg kicsit, hogy ne nyomja el a többit - majd a reszelt sajtot is hozzákeverjük.
  6. A sajtos öntettel betakarjuk a karfiolokat, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 38x22x6

Adva volt egy szép fej karfiol - amit imádunk, és mivel Dubarry-t régen ettünk, nagy lelkesedéssel hozzáláttam. Az, hogy a köret is bekerüljön a tepsibe, később jutott eszembe - így nagyon szép lett, és egy kicsit érdekesebb!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek