r
Nosalty Logó

Brokkolis-bébirépás quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brokkolis-bébirépás quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 621 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 2483 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 215 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    477 micro
  • β-karotin
    951 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 621 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    174.4 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4610.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1282 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1778 mg
  • Nátrium
    1012 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    656.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1752 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1355 micro
  • α-karotin
    1906 micro
  • β-karotin
    3803 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2834 micro
Összesen 2483 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 215 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a lenmagot és az egy csipetnyi sót összekeverjük, elmorzsoljuk velük a vajat, majd hozzáadjuk a tésztához az egy tojás sárgáját is.
  2. Annyi joghurtot adunk hozzá, amennyit a tészta igényel.
  3. Az összegyúrt tésztát folpackkal letakarva, fél órára hűvös helyre tesszük.
  4. A tésztát pihentetés után kinyújtjuk, szétterítjük a formánkban (természetesen úgy, hogy a széleit is betakarja a tészta), majd megkenjük a fehérjével. Kb. 5-10 percre betesszük a meleg sütőbe, hogy kissé elősüljön.
  5. Közben a zöldséges feltétet elő tudjuk készíteni: a zöldségeket forró vízben éppen csak átfőzzük úgy, hogy azok még ropogósak maradjanak.
  6. A főzőtejszínt feltesszük forrni, ízlés szerint fűszerezzük (só, bors, szerecsendió). Kicsi lángon forralva kissé besűrítjük az előzőleg felvert tojásokkal, melyeket óvatosan, lassan adagolva, folyamatos keverés közben adunk a tejszínhez.
  7. Az elősütött tésztára rátesszük a zöldségeket, melyek közé sajtot kockázunk, majd leöntjük a besűrített tejszínnel.
  8. Kb. 30 perc sütést igényel még.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11536
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 24.

Ajánló

A képen látható pite csak 15 dkg zöldséget tartalmaz, szemben a hozzávalóknál ajánlott 20 dekagrammal. (Csak tájékoztatásul írtam, de ajánlani inkább az eredeti, 20 dkg mennyiséget ajánlom, nekem hiányozott kicsit a különbség.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A jómúltkor rendeltem egy olyan pizzát, melynek a tésztájába lenmag kerül az omega-3 szükséglet fedezésére. Hát innen jött az ötlet, hogy kerüljön most a fókuszba az omega-3! Ennek örömére nagyon szép omega tojásokat is vettem. :) Nem pizza lett ugyan, de a koncepció megmaradt.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek