r
Nosalty Logó

Francia hagymatorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Francia hagymatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 877 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 206 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 877 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    244.5 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2352.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1086 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1011.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2040 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    765 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2003 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 3503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztbe belereszeljük a hideg vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, sózzuk, majd összegyúrjuk a tésztát, és egy nejlonzacskóban minimum fél órát hideg helyen pihentetjük.
  2. A sütőt előmelegítjük, ha a hűtési idő letelt, kinyújtjuk a tésztát, és kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát úgy, hogy kb. 2 cm pereme is legyen.
  3. Majd visszatesszük a hűtőbe kb. 15-20 percre. (Néha nem könnyű vele dolgozni, mert szakad, de nyugodtan toldhatjuk-foldhatjuk, nem látszik majd rajta.)
  4. Az újabb hűtés után sütőpapírt terítünk a tésztára, amire egyenletesen szárazbabot, csicseriborsót vagy sütő kerámia gyöngyöt terítünk, és így sütjük kb. 20 percig. (Erre azért van szükség, hogy ne púposodjon fel a tészta közepe.)
  5. Majd lejjebb vesszük a sütő hőmérsékletét 160 fokra, és további 10 percig így sütjük.

Töltelék

  1. Amíg a tészta sül, elkészítjük a hagymás tölteléket. A vajat az olajjal együtt felhevítjük, és a vékonyra karikázott hagymát hozzáadjuk, majd lassú tűzön fél óráig pároljuk, puhítjuk, de nem pirítjuk.
  2. Külön tálba felütjük a 2 tojást, villával felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, befűszerezzük. A fűszereknél legjobb, ha mindegyiket frissen őröljük, ill. a szerecsendiót reszeljük. Ha épp van újhagymánk, annak zöldjéből is beleszelhetünk.
  3. A tésztát kivesszük a sütőből, a sütőpapírral együtt a szárazbabot levesszük róla. A főtt hagymát a megsült tésztára tesszük, és a tojásos-tejszínes keveréket a tetejére öntjük.
  4. 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Melegen-hidegen tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 16093
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 27.

Ajánló

Nagyon omlós tészta, és mivel nincs benne semmi húzóanyag, ne számítsunk arra, hogy túl magas lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Francia hagymatorta
Tomatotree 262 recept

Egy francia szakácskönyvben találtam, nagyon kedvünkre való! Friss salátával körítve tálalhatjuk.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...