r
Nosalty Logó

Francia hagymatorta

Tomatotree
Francia hagymatorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

877
Kalória
15.3g
Fehérje
68.5g
Szénhidrát
61.1g
Zsír
252.8g
Víz
337g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
10.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 877 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 206 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    252.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 877 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    244.5 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2352.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1086 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    273.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1011.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2040 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    765 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2003 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 3503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztbe belereszeljük a hideg vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, sózzuk, majd összegyúrjuk a tésztát, és egy nejlonzacskóban minimum fél órát hideg helyen pihentetjük.
  2. A sütőt előmelegítjük, ha a hűtési idő letelt, kinyújtjuk a tésztát, és kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát úgy, hogy kb. 2 cm pereme is legyen.
  3. Majd visszatesszük a hűtőbe kb. 15-20 percre. (Néha nem könnyű vele dolgozni, mert szakad, de nyugodtan toldhatjuk-foldhatjuk, nem látszik majd rajta.)
  4. Az újabb hűtés után sütőpapírt terítünk a tésztára, amire egyenletesen szárazbabot, csicseriborsót vagy sütő kerámia gyöngyöt terítünk, és így sütjük kb. 20 percig. (Erre azért van szükség, hogy ne púposodjon fel a tészta közepe.)
  5. Majd lejjebb vesszük a sütő hőmérsékletét 160 fokra, és további 10 percig így sütjük.

Töltelék

  1. Amíg a tészta sül, elkészítjük a hagymás tölteléket. A vajat az olajjal együtt felhevítjük, és a vékonyra karikázott hagymát hozzáadjuk, majd lassú tűzön fél óráig pároljuk, puhítjuk, de nem pirítjuk.
  2. Külön tálba felütjük a 2 tojást, villával felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, befűszerezzük. A fűszereknél legjobb, ha mindegyiket frissen őröljük, ill. a szerecsendiót reszeljük. Ha épp van újhagymánk, annak zöldjéből is beleszelhetünk.
  3. A tésztát kivesszük a sütőből, a sütőpapírral együtt a szárazbabot levesszük róla. A főtt hagymát a megsült tésztára tesszük, és a tojásos-tejszínes keveréket a tetejére öntjük.
  4. 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Melegen-hidegen tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Egy francia szakácskönyvben találtam, nagyon kedvünkre való! Friss salátával körítve tálalhatjuk.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...