r
Nosalty Logó

Karfiolkrémleves tej- és gluténmentesen

Nyuszimajom
Karfiolkrémleves tej- és gluténmentesen
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

80
Kalória
2g
Fehérje
12.4g
Szénhidrát
2.9g
Zsír
522.1g
Víz
-
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 475 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 14 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    522.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    1967 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 80 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4110.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    3400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    3132.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11801 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 475 kcal
  • 0% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 14 kcal

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket. A karfiolt szedjük rózsákra, a krumplit kockázzuk fel, a répát karikázzuk fel. A hagymát vágjuk apróra.
  2. Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát.
  3. Öntsük fel a hagymát a vízzel, tegyük bele a karfiolt, a krumplit és a répát. (Ha úgy szereted, a hagymával együtt párolhatod egy kicsit a répát mielőtt a vizet hozzáadnád.) Tegyük bele a sót, a borsot, a fokhagymaport, és főzzük puhára a zöldségeket közepes lángon.
  4. Ha minden zöldség megpuhult, jöhet a turmixolás. Ha szeretnénk, hogy legyen a krémlevesben egyben is zöldség, most vegyünk ki belőle kb. egy müzlis tálkányi karfiolt és répát. (Turmixoláshoz én a normál állványos turmixot szeretem használni.) Adagonként szépen krémesítsük mixerben a levest. (Persze a botmixer is jó, arról nem beszélve, hogy kevesebbet koszol az ember vele.)
  5. Turmixolás után visszakerülhetnek a levesbe a kivett darabos zöldségek.
  6. Levesbetétnek tehetünk bele készen kapható levesgyöngyöt, pirított kenyérkockát vagy pirított bacont. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

A kisebbik fiam nem igazán szereti a zöldségeket. Ellenben a krémleveseket szerencsére nagyon, így sokszor készül nálunk a hagyományos darabos levesek helyett krém állagú. Én viszont nemrég belekezdtem egy tejmentes diétába, így a hagyományosan tejszínnel krémesített leves most nem jöhetett számításba a vasárnapi ebédhez. Így született meg ez a -szerintünk - rendkívül finom krémleves. Én pagodakarfiollal készítettem. Ízre nincs különbség. Esztétikailag jobban néz ki, ha hagysz benne darabosan is zöldséget a végén, és talán kevésbé gyorsan fő szét a hagyományos fehér karfiolnál. Ha kedvet kaptál, jó étvágyat hozzá! :)

További receptek

Vegán krumplileves

Senkinek nem kell lemondania a magyaros ízekről: még azoknak sem, akik vegán étrend szerint étkeznek. Ebben a burgonyalevesben egy szemernyi állati eredetű alapanyag sincs, mégis hozza azt a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...