Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pisztáciás karfiolleves

Pisztáciás karfiolleves
Pisztáciás karfiolleves
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha túl sűrű volna, hígítsuk a levest zöldséglevessel. Petrezselyem helyett megszórhatjuk frissen vágott zsázsával is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk, mossuk, kis rózsákra szedjük, megmossuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  2. 2 ek vajban a hagymát üvegesre dinszteljük. Megszórjuk a liszttel, kb. 1 percig pirítjuk.
  3. Felöntjük a levessel és tejjel. Felfőzzük, hozzáadjuk a karfiolt, lefedve kb. 15 percig főzzük. Néhány karfiol rózsát 6-8 perc főzés után kiszedünk.
  4. A pisztáciát durvára vágjuk.
  5. A maradék vajban a kiszedett karfiolt 2-3 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
  6. A levest pürésítjük. Hozzákeverjük a creme fraichet. Sóval, borssal, szerecsendióval, citromlével ízesítjük.
  7. A levest a pisztáciával, petrezselyemzölddel és a pirított karfiolrózsákkal tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 088
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karfiolleves, krémes karfiolleves, karfiolleves pirított karfiollal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

241
karfiol 1 db
vöröshagyma 1 közepes db
vaj 2 ek
finomliszt 1 ek
tej 250 ml
zöldség alaplé 750 ml
crème fraîche 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
citromlé 1 ek
pisztácia 10 g
petrezselyem 0 ízlés szerint