r
Nosalty Logó

Zöldséges gyoza

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Zöldséges gyoza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 583 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 109 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    423 micro
  • β-karotin
    2332 micro
  • β-crypt
    1749 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    725 micro
Összesen 291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    178 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    846 micro
  • β-karotin
    4665 micro
  • β-crypt
    3499 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1449 micro
Összesen 583 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    159 micro
  • β-karotin
    875 micro
  • β-crypt
    656 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vizet felmelegítjük, majd hozzáöntjük a sóval elkevert liszthez. Homogén tésztát gyúrunk belőle, majd további 10 percig dolgozzuk, amíg sima felületű gombócot nem kapunk. Félretesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez

  1. A sütőtököt és fehérrépát megpucoljuk, majd lereszeljük a reszelőnk nagylyukú oldalán. A kelbimbót megmossuk, félbevágjuk, és apró csíkokra szeleteljük.
  2. Egy lábosban, kevés olajon kezdjük el fonnyasztani a zöldségeket. Ha már összeestek, sózzuk meg, és adjuk hozzá a többi fűszert és szószt is. Pároljuk fedő alatt, amíg az összes zöldség teljesen puha nem lesz.

Az összeállításhoz

  1. Lisztezett felületen a tésztát nyújtsuk ki olyan vékonyra, hogy nagyjából lássuk mögötte a kezünket. Egy kerek formával vagy pohárral szúrjunk belőle nagyjából tenyérnyi köröket.
  2. Minden kör közepére tegyünk egy fél teáskanálnyi tölteléket.
  3. A körök szélét vizezzük be az ujjunkkal, hogy könnyebben össze tudjuk majd őket zárni.
  4. Vegyünk egy töltött kört a kezünkbe. Zárjuk össze a töltelék fölött a tésztát, majd az ujjainkkal hajtogassunk rá redőket. Ezt ismételjük meg az összes táskával.
  5. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a gyozákat. Mindegyiknek csak az egyik felét kell lepirítani. Pirítsuk őket nagyjából 2 percig, ekkor pedig öntsük közéjük az 50 ml vizet. Azonnal tegyük rá a fedőt, és hagyjuk körülbelül 3-4 percig párolódni őket.
  6. A gyozákat tálaljuk frissen, melegen, egy kis mártogatni való szójaszósszal.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2588
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges gyoza
Lakos Benedek 384 recept

Ezek az apró ázsiai tésztatáskák egyszerűbbek, mint amilyennek tűnnek. Zöldséges vagy húsos töltelékkel is készíthetjük őket, annyi biztos, hogy az utolsó szemig el fognak fogyni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...