Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-pórés tésztarétes

Sonkás-pórés tésztarétes
Sonkás-pórés tésztarétes
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom tésztarecept. A tésztát tálalhatjuk parmezános-fűszeres tejfölös öntetettel meglocsolva.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pórét megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk. A sonkát kockákra vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, rászórjuk a pórét, kb. 3 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a sonkát, és további 1-2 percig dinszteljük. Levesszük a tűzről. A póréhoz keverjük a parmezánt és 4 ek tejszínt. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  3. Egy tűzálló edényt kevés vajjal kikenünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  4. A tésztát 2 kb. 25x35 cm lapra nyújtjuk. A pórés tölteléket elosztjuk a két lapra, elsimítjuk, majd a rövidebb oldalánál fogva feltekerjük. A rudakat a varrással lefelé az előkészített formába tesszük.
  5. A maradék tejszínt elkeverjük a tejjel. Sóval, borssal ízesítjük, majd a tésztára öntjük. Betoljuk a sütőbe, és kb. 20 percig sütjük.
  6. A vajat felolvasztjuk, a tésztát lekenjük a vajjal, és további 20 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 355
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tésztatekercs, sonkával-póréval töltött tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

835
póréhagyma 1.5 db
főtt sonka 125 g
napraforgó olaj 1 ek
parmezán sajt 100 g
főzőtejszín 100 ml
tészta 160 g
tej 50 ml
vaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint