Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Yaki-gyoza

Yaki-gyoza
Yaki-gyoza
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem épp traditional japanese recipe, de nem is baj. Mi így szeretjük, bár a tésztát kényelmesebb megvenni készen:D Felét megesszük frissen, másik felét lefagyasztom, és legközelebb csak ki kell sütni. A legtöbb országnak megvan a saját kis töltött batyuja, ez többre is hasonlít. És megígérem, legközelebb megpróbálok róla értelmes fotót is csinálni :D

Mint általában, ez is egy "alig van itthon valami, mit főzzek?" recept. Így került bele spenót... És sima finomliszten kívül (ha éppen pont véletlen van) nem szokott semmi extra (vagy alap) lisztem lenni, így itt sem szórakoztam speckó lisztekkel.

Sütést-főzést tekintve több változat lehetséges: gőzölés, főzés, sütés több vagy kevesebb olajban. Szóval ismét a képzeletre van bízva, ki hogy tölti és fejezi be :)

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szósz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, a vizet lassanként hozzáadva. Sima tésztát kell gyúrnunk, kb. fél-egy órat állni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket.
  2. Kb. 30 db darab korongot nyújtunk belőle, szép vékonyan. Lisztezzünk bőven, ne ragadjanak össze.

Töltelék

  1. A darált hús kivételével blenderben felaprítjuk a hozzávalókat. De igazából a husit is hozzá lehet adni... ha nem, a végén a husival egybegyúrjuk.
  2. A tésztákat megtöltjük, és szépen vagy kevésbé szépen összehajtogatjuk. Ehhez a szélét megvizezzük kicsit, hogy jól összetapadjon. Van aki ragaszkodik a hajtások számához, van, aki csak megcsavarja, mint a szaloncukrot. Sok videó kering neten, minden nemzet saját hajtogatási módszerével:), ez csak attól függ, ki mennyire hajlik az autentikusra (bár a spenótos töltelék után ez már nem biztos, hogy számít).
  3. Én az adag felét sütjöm egyszerre, kevés olajon megpirítom kis lángon, majd felöntöm 1 dl vízzel, és fedő alatt készre párolom. Érdemes nagyobb serpenyőben, mert az elején még eléggé ragadnak.

Szósz

  1. A hozzávalókat összekeverjük, ebbe mártogatjuk a kész gyozákat.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 476
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ljudmila

Mióta szakács: 2020.03.09.
8 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: japán
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: tészta
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

jiaozi, dumpling, csiaoce, gjóza, házi gyoza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

476
finomliszt 250 g
víz 125 ml
1 kávéskanál
spenót 150 g
újhagyma 3 közepes db
gyömbér 2 cm
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
szójaszósz 4 ek
szezámmag 1 ek
darált sertéshús 400 g
szójaszósz 4 ek
almaecet 4 ek
fokhagyma 2 gerezd