Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges egytálétel

Zöldséges egytálétel
Zöldséges egytálétel
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom egytálétel. Az ételt ízesíthetjük egy kis erős Pistával is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pórét, sárgarépát, zellert és vöröshagymát megtisztítjuk, mossuk. A pórét szeletekre, a sárgarépát, zellert és hagymát apró kockákra vágjuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, pár percig dinszteljük, hozzákeverjük a fűszerpaprikát és a római köményt, és felöntjük kb. 250 ml vízzel, hogy ép csak ellepje. Sóval fűszerezzük, felfőzzük, és kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Kivesszük, kb felét bot mixerrel pürésítjük.
  3. A levest felfőzzük, hozzáadjuk a meghámozott és apró kockákra vágott burgonyát, kb. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, és további 5 percig főzzük.
  4. Hozzáadjuk a zöldségeket és a darabos paradicsomot, felfőzzük. Sóval, borssal és római köménnyel ízesítjük, és hozzákeverjük a petrezselymet. Morzsolt fetával megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 4 188
elküldve: 2
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1940 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos zöldségragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

281
póréhagyma 1 db
sárgarépa 300 g
zeller 100 g
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 2 ek
fűszerpaprika 1 tk
római kömény 1 tk
zöldség alaplé 700 ml
burgonya 300 g
konzerv paradicsom 400 g
zöldborsó 250 g
petrezselyem 1 ek
feta sajt 100 g
víz 250 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint