Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás gombával töltött csirkecomb

Medvehagymás gombával töltött csirkecomb
Medvehagymás gombával töltött csirkecomb
105 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A medvehagyma idény végén készítettem el ezt a változatot. A gombás-ragus töltelékkel már többször is töltöttem különféle húst. Nagyon szeretek a piacon vásárolni, mert lehet válogatni, és így egyszerre többféle felhasználáshoz is találok megfelelő alapanyagot. A csirkecomb kicsontozásában még nem vagyok profi, de egyre jobban sikerül. Fontos hozzá a kellő önbizalom, és a jó éles, kézreálló kés. Szerencsére mindkettővel rendelkezem. El nem ítélhető módon, a szárnyas húsokon mindig rajta szoktam hagyni a bőrt, mert sütéskor sokkal ízletesebb, és könyebb ellenőrizni a sütési folyamatot. Viszont a bőrt nem kötelező megenni, csak nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Akinek a gomba és a húsos összeállítás nem ellensége, annak teljes szívemből ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat kicsontozzuk, kívül-belül besózzuk, borsozzuk, és egy kis időre visszatesszük a hűtőszekrénybe. A húsos csontok egy finom húsleves alapjait képezik. Mivel nem vagyok profi, azért maradt rajta.
  2. A gombákat a piacon vettem, ezért vegyes nagyságban válogattam. Fejenként 3-3 nagyobbat félreteszünk. A mosás után a tönköket kivesszük, és az apróbbakhoz tesszük.
  3. A többi gombát megmossuk, a tönkök végéből levágunk egy darabkát, és a maradékot apróra vágjuk.
  4. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
  5. A kaliforniai paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és apróra felkockázzuk.
  6. Az olívaolajon a vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, és addig pároljuk, amíg a gomba levet ereszt.
  7. Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, a kakukkfüvet és ízlés szerint sózzuk. Belekeverjük az apróra vágott medvehagymát, és pár percig együtt pirítjuk. Szitára rakjuk lecsöpögtetni, és hagyjuk hűlni. A ragu levére a sütés során még szükség lesz, ezért azt fel kell fogni.
  8. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  9. Kivesszük a combokat a hűtőből, és a csontok helyére betöltjük a gombás ragut. A húst visszahajtjuk, és hústűkkel összetűzzük. Beletesszük a tepsibe. A félretett gombafejeket is megtöljük, és kalapjukkal lefele szintén a tepsibe tesszük.
  10. A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben (180 fokon) kb. negyven percig pároljuk.
  11. Levesszük a fóliát, a gombákat megfordítjuk, és mindent meglocsolunk a felfogott ragulével.
  12. A sütőt erősebbre kapcsoljuk (190 fok), és addig sütjük, amíg aranybarnára nem pirulnak a combok.
  13. Tálaláskor a hústűket kivesszük, és leltározzuk, hogy meg van-e mindegyik. Jelen esetben rizssel tálaltam, de sült újkrumplival nagyon finom.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 083
elküldve: 3
receptkönyvben: 84
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zoli

Mióta szakács: 2012.02.17.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött csirkecomb, gombával töltött csirke, fűszeres csirkecomb töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

599
csirke felsőcomb 8 db
csiperkegomba 1 kg
piros kaliforniai paprika 1 db
medvehagyma 1 csokor
vöröshagyma 1 közepes fej
kakukkfű 1 csipet
olívaolaj 2 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint