Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségalaplé télire

Zöldségalaplé télire
Zöldségalaplé télire
260 perc / előkészület: 20 perc főzés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a receptötlet onnan jött, hogy a fagyasztóban volt egy csomó zöldség, és valamit készíteni kéne belőle. Én a grízgaluskalevest ebből szoktam készíteni, a paprikást ezzel öntöm fel, barna mártást is ezzel készítek, szóval sokféleképpen fel lehet használni.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden zöldséget megpucolunk és megmosunk. A hagymát negyedbe vágjuk, a répát 2 cm vastagokra vágjuk, a zellert és a karalábét kockákra vágjuk. Megint megmossuk a zöldségeket.
  2. Feltesszük a 8 liter vízbe főni. Hozzáadjuk a sót, a borsot, egy kis konzerv vagy 1 ek. paradicsompürét.
  3. Forrás után számítunk 2 órát neki. Akkor jó, ha már a levesnek jó intenzív íze van.
  4. Az üvegeket és tetejüket elmossuk. Egy kuktába vagy ennek hiányába egy fazék aljára 3 ujjnyi vizet öntünk, és felmelegítjük.
  5. A levest először szűrőn, majd egy ruhán keresztül átszűrjük.
  6. Üvegekbe rakjuk, és rácsavarjuk a tetejüket. Beleállítjuk a kuktába (vagy a fazékba), és kuktában 120 percig, fazékban 150 percig dunsztoljuk. Ha fazékban dunsztoljuk: közben pótoljuk a vizet, fedő legyen az edényre és nagy lángon forraljuk.
  7. Ha letelt az idő, akkor elzárjuk, és hagyjuk 10 percig állni az edényt. Kivesszük az edényből, és egy hűtőtáskát kibélelünk pokróccal, belerakjuk az üvegeket, lezárjuk a táskát, és hagyjuk benne addig, amíg ki nem hűl.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 300
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

BPeti

Mióta szakács: 2016.02.01.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

alaplébefőtt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

198
sárgarépa 2 kg
karalábé 1 nagy db
zeller 1 kis db
zellerlevél 5 db
vöröshagyma 3 közepes db
sűrített paradicsom 1.5 ek
0 ízlés szerint
bors 1 késhegynyi
víz 8 l