Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levesalap házi tésztával

Levesalap házi tésztával
Levesalap házi tésztával
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, édeskés ízű levesalap, mely ízlés szerint tovább bővíthető. Nálunk így magában is megállja a helyét, mert lánykám egy bőséges húslevesből is csak levet és rengeteg tésztát kér. :-) Házi készítésű tészta helyett természetesen jó a készen kapható is, de azért megéri bíbelődni vele: ehhez a mennyiséghez 10 dkg lisztből és 1 tojásból tésztát gyúrunk, nagyon vékonyra nyújtjuk, akkor jó, ha az átmérője kb. 30 cm. Vékony csíkokra vágjuk, ezeket egymás mellé téve kis kockákra vagy kis rombusz formákra tudjuk vágni. Lisztezzük meg, hogy ne ragadjanak össze. Ez a tésztamennyiség a levesalap duplájához is elég.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát megtisztítjuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Az olajon megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a répát, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel, beletesszük a leveskockát/ételízesítőt és a paprikát. Kb. 10 percig főzzük alacsony lángon, kóstoljuk, ha szükséges, sózzuk meg.
  3. A levesünket szűrjük át, a répát felhasználhatjuk vadasmártáshoz.
  4. A tésztát 3-4 perc alatt kifőzzük a levesben, elzárjuk, tálalásig fedő alatt tartjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 924
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Aaaniii

Mióta szakács: 2011.11.09.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Hamis húsleves, édeskés alaplé, répás levesalap tésztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

300
sárgarépa 1 db
cukor 1 teáskanál
leveskocka 1 db
csípős fűszerpaprika 1 kk
napraforgó olaj 2 ek
tészta 10 dkg