r
Nosalty Logó

Fehér csirkealaplé

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Fehér csirkealaplé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 217 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2599 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 116 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1700 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 217 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    201.7 g

Zsír

  • Összesen
    155.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    932 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4114.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    2002 mg
  • Nátrium
    1038 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1249.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4410 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    848 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    555 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2401 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    20402 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3062 micro
Összesen 2599 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    329 micro
  • β-karotin
    903 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 116 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A májat külön vesszük. A zöldségeket meghámozzuk, és nagy darabokra vágjuk. Kivéve a vöröshagymát, őt héjastul használjuk, a fokhagymát pedig csak keresztbe vágjuk el.
  2. Egy nagy fazékba tesszük, felöntjük kb. 5 liter hideg vízzel. Hozzáadjuk a borsot és a babérlevelet, majd kis lángon, lefedve felforraljuk (ez kb. 1 óra)
  3. Szűrővel lehabozzuk, majd hozzáadjuk a nagy darabokra vágott zöldségeket, és a zöldfűszereket.
  4. Kis lángon 2-3 órát gyöngyöztetjük - attól függ, milyen öreg a csirkénk.
  5. Ha kész, leszűrjük, megvárjuk, míg kihűl, és felcímkézve lefagyasztjuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 95
  • Össznézettség: 5877
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 24.

Ajánló

Lehetőleg idősebb tyúkot vegyünk hozzá, annak ízesebb a húsa, és jobb leves lesz belőle. A mélyhűtőben az alaplé kb. 3 hónapig van el.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fehér alaplé - barna akkor lenne, ha előtte karamellizáltuk volna a húst és a zöldségeket. nem húsleves, ezért nincs igazán megfűszerezve, de lefagyasztva tökéletes, hogy ne kelljen kockáznunk.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek