Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alaplé csirkéből

Alaplé csirkéből
Alaplé csirkéből
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csirke farhát, nyak, láb, fej, melle csontja, ha van lehetőségünk olcsóbban megvenni, érdemes előre alaplevet készíteni belőle.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

A krémlevesek, szószok sokkal ízletesebbek alaplé felhasználásával.

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészítés, zöldségelés

  1. A csirke (tyúk, kacsa, bármi szárnyas) alkatrészeket lábasba tesszük, felöntjük vízzel.
  2. Zöldségeljük meg, beletehető a káposzta torzsa, brokkoli szára vagy bármi más is a répán, petrezselymen, hagymán kívül. Én általában hozzáteszek pici gyömbért, szárított vargányát, fokhagymát is. Fűszerezzük a szerecsendióval, egész borssal, enyhén sózzuk. Opciósan hozzátehető még tárkony, paszternák, lestyá.

Főzés

  1. Lassan felforraljuk, habját és zsírját leszedjük. Gyöngyözve főzzük 2 órát.

Szűrés, palackozás

  1. A levet és a többi szilárd anyagot szűrő segítségével elkülönítjük, és hűlni hagyjuk. A zöldeket kidobjuk, csontokat a macskáknak ajándékozzuk. A levet még melegen palackozzuk, én fél literes ásványvizesbe teszem. Ha kihűlt az alaplé, címkézzük, és a fagyóba tesszük. Felhasználható zöldséglevesek, főzelékek ízesítésére.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 211
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mikibácsi

Mióta szakács: 2016.04.29.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csontlé, szárnyas alaplé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

250
csirkeaprólék 2 kg
víz 6 l
sárgarépa 1 közepes db
petrezselyem 1 szál
vöröshagyma 1 közepes db
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 késhegynyi
1 tk