Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyár végi saláta

Nyár végi saláta
Nyár végi saláta
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamilyen új salátaízre vágytam, amit az öntetek fűszerezésével próbáltam elérni.

hozzávalók / 4 adag

A salátához

A citromos-zsályás dresszinghez

  • 4 ek olívaolaj
  • 0.5 db citrom (leve és reszelt héja)
  • 0.5 kávéskanál
  • 0.25 teáskanál cukor
  • 0.5 teáskanál zsálya (friss, apróra vágott )
  • 0.5 teáskanál citromfű (friss, apróra vágott)

Az aioli burgonyamártáshoz

ajánlat

Grillezett csirkemellhez vagy mozzarellához.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, megvárjuk míg kihűl.
  2. Elkészítjük ezalatt a dresszingeket a megadott hozzávalókból. A citromos-zsályást egyszerűen összekeverjük.
  3. Az aiolihoz a burgonyát összetörjük, hozzátesszük a tojássárgákat, ezzel krémesre keverjük, majd az olajat fokozatosan adagolva keverjük készre, végül ízesítjük, hűtőben tároljuk.
  4. A nyers zöldségeket és a krumplit kockára vágjuk és egy szép üvegtálba rétegezzük.
  5. Tálaláskor az önteteket külön adjuk a salátához.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 357
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

vegyes saláta kétféle öntettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

288
paradicsom 4 db
kígyóuborka 0.5 db
kápia paprika 1 közepes db
burgonya 2 db
lila hagyma 1 kis fej
olívaolaj 4 ek
citrom 0.5 db
0.5 kávéskanál
cukor 0.25 teáskanál
zsálya 0.5 teáskanál
citromfű 0.5 teáskanál
burgonya 1 db
tojássárgája 2 db
olívaolaj 0.5 dl
citromlé 1 fél citromból nyert
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint