Kendermag

Nemesített (Cannabis sativa) növény magja. Ez a kender nem tartalmaz THC-t, így tudatmódosító hatása nincs, ezzel szemben viszont rengeteg értékes tápanyaghoz juthatunk belőle. A kendermagban található fehérje a szervezetünk számára a legjobban feldolgozható növényi fehérje, ezért könnyen emészthető. A kendermag tartalmazza azt a 8 aminosavat, amit az emberi szervezet nem képes előállítani. A kendermagból készítenek olajat, ami szintén nagyon egészséges, 90%-a telítetlen zsírsav és nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 és omega-6 zsírsavakat. A kendermagot felhasználhatjuk magvas kenyerekhez, köretekhez.
Bármikor.
Száraz, hűvös helyen.
fehérjetartalom
22 g
zsírtartalom
29 g
szénhidráttartalom
35 g
víztartalom
0 g
Kalcium
1 mg
Niacin - B3 vitamin
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin
1 mg
C vitamin
1 mg
fehérje
22 g
Zsír
telített zsírsav
3 g
egyszeresen telített zsírsav
3 g
többszörösen telített zsírsav
23 g
ásványi anyagok
Kalcium
1 mg
szénhidrát
rost
35 g
vitaminok
Riboflavin - B2 vitamin
1 mg
Niacin - B3 vitamin
2 mg
C vitamin
1 mg
Amikor a tésztánkra reszeljük a világ egyik legfinomabb sajtját, a parmezánt, valószínűleg nem gondolunk bele, hogy milyen furcsa folyamat során készül. Bár lehet, jobb is.
NosaltyEgy kutatócsapat sikeresen létrehozott egy olyan szuper produktív tehénfajtát, ami köröket ver az átlagos példányokra.
NosaltyA fehérjére nagyon nagy szüksége van a szervezetünknek, így érdemes olyan ételeket fogyasztani, melyek gazdagok benne. És most nem a fehérjeporokra gondolunk.
NosaltyA mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.
Ötven éves kor fölött különösen érdemes odafigyelni ennek a vitaminnak a pótlására.
Egy nem mindennapi menüt álmodtunk meg neked mára: fenséges palacsintaleves, klasszikus fasírt és csokiöntetes menzás piskóta kényezteti az ízlelőbimbóidat.