Kendermag

Nemesített (Cannabis sativa) növény magja. Ez a kender nem tartalmaz THC-t, így tudatmódosító hatása nincs, ezzel szemben viszont rengeteg értékes tápanyaghoz juthatunk belőle. A kendermagban található fehérje a szervezetünk számára a legjobban feldolgozható növényi fehérje, ezért könnyen emészthető. A kendermag tartalmazza azt a 8 aminosavat, amit az emberi szervezet nem képes előállítani. A kendermagból készítenek olajat, ami szintén nagyon egészséges, 90%-a telítetlen zsírsav és nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 és omega-6 zsírsavakat. A kendermagot felhasználhatjuk magvas kenyerekhez, köretekhez.
Bármikor.
Száraz, hűvös helyen.
Múlt héten komolyabb vitába kerültünk a barnamártás versus gravy témakörét illetően, amiből is egy tanulságot biztosan leszűrtünk: ez a téma korántsem annyira egyértelmű, mint hittük.
Brecz JuditImádjuk a gombát, ez az egyszerűen elkészíthető, ízletes alapanyag ugyanis számtalan ételt tesz varázslatossá!
NosaltyA vendéglátóipar egyre nehezebb helyzetben van. Míg az éttermek, kocsmák, kávézók túlélési esélye csökken, az operatív törzs türelmet szeretne kérni a vendéglátósoktól.
NosaltyLassan lecseng a január, ezen a héten a gyors tésztákra helyezzük a hangsúlyt, de minden napra jut egy isteni leves, sőt, desszert is. Tartsatok velünk, mind mindig!
Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!
Minden nap egy alma, az orvost távol tartja – tartja a többé-kevésbé helytálló mondás. Arról azonban már nem szól a fáma, hogy a túl sok almafogyasztás bizony kellemetlen, sőt, esetenként akár veszélyes következményekkel is járhat.