r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres és mogyoróolajos "dobverők"

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
janettaylor
Zöldfűszeres és mogyoróolajos "dobverők"
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2048 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 410 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.9 g

Zsír

  • Összesen
    144.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    843 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3830.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1677 mg
  • Nátrium
    1275 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    660.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1370 micro
Összesen 2048 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, és felitatjuk róluk a nedvességet.
  2. A sajt, a vaj és az olajos magvak kivételével az összes hozzávalót összeturmixoljuk, majd beleforgatjuk a "dobverőket".
  3. Kivajazzuk az edényt, és beletesszük a combokat, meghintjük reszelt sajttal, a pisztáciával és a mogyoróval. Megspricceljük mogyoróolajjal, és 180 fokon 1 óráig sütjük, 40 perc után fedés nélkül, hogy piruljon egy kicsit.
  4. Legtöbbször salátával tálalom, de szinte bármilyen köret dukál hozzá, jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 416
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

Csirkecombok az autentikus öntvény edényemből, amit ezidáig leginkább pörkölteket és töltött paprikákat és káposztákat szolgált (mint pl. a szatmári töltött káposztám).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...