Sótlan pisztácia

Sótlan pisztácia

Leírás

A pisztácia a szömörcefélék családjába tartozó növény, amelynek hazánkban is ismert és kedvelt fajtáját a mediterrán országokban és az Egyesült Államok egyes részein termesztik ehető magjáért. A pisztácia magja olajbogyó nagyságú, halványzöld színű. Magyarországon általában kétféle formában találkozhatunk vele, a sós, pörkölt pisztácia ízletes nassolnivaló, a sótlan változata pedig kitűnő ízesítője lehet krémeknek, süteményeknek, de készítenek belőle jégkrémet, sőt pudingot is. Cukrászok szívesen használják a pisztáciát színezékként, illetve ízesítőként. Sótlan pisztácia vásárlásakor arra ügyeljünk, hogy a pisztácia héja minél inkább nyitva legyen, mert ezek a legfinomabb szemek. A pisztácia jelentős mennyiségű vasat és káliumot tartalmaz. A benne található magas telítetlen zsírsavszázaléknak köszönhetően fogyasztása elősegíti a szív- és érrendszeri betegségek megelőzését.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

43 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.