Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A pisztácia a szömörcefélék családjába tartozó növény, amelynek hazánkban is ismert és kedvelt fajtáját a mediterrán országokban és az Egyesült Államok egyes részein termesztik ehető magjáért. A pisztácia magja olajbogyó nagyságú, halványzöld színű. Magyarországon általában kétféle formában találkozhatunk vele, a sós, pörkölt pisztácia ízletes nassolnivaló, a sótlan változata pedig kitűnő ízesítője lehet krémeknek, süteményeknek, de készítenek belőle jégkrémet, sőt pudingot is. Cukrászok szívesen használják a pisztáciát színezékként, illetve ízesítőként. Sótlan pisztácia vásárlásakor arra ügyeljünk, hogy a pisztácia héja minél inkább nyitva legyen, mert ezek a legfinomabb szemek. A pisztácia jelentős mennyiségű vasat és káliumot tartalmaz. A benne található magas telítetlen zsírsavszázaléknak köszönhetően fogyasztása elősegíti a szív- és érrendszeri betegségek megelőzését.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

Sótlan pisztácia alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!