r
Nosalty Logó

Csípős-ropogós bölényszárnyak

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
pussycat
Csípős-ropogós bölényszárnyak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkeszárnyhoz

A paprikás szószhoz

Összesen 644 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkeszárnyhoz

A paprikás szószhoz

Összesen 3220 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkeszárnyhoz

A paprikás szószhoz

Összesen 135 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1002.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 644 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    244 g

Zsír

  • Összesen
    196.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5013.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1776 mg
  • Nátrium
    2483 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1006.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    1104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 3220 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 135 Kcal

Hozzávalók

A csirkeszárnyhoz

A paprikás szószhoz

Elkészítés

A csirkeszárnyhoz

  1. A szárnyakat mosás, tisztítás után egy tiszta konyharuhán leszárítjuk, és a végeket levágjuk.
  2. Egy nagy zárhatónylon zacskóban vagy fedeles dobozban elkeverjük az első6 hozzávalót, majd a szárnyakat beletesszük, és jól összerázzuk, hogy mindenütt érje a lisztes keverék.
  3. Betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.
  4. A szószhoz a hozzávalókat elkeverjük.
  5. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral(nem alufóliával, mert akkor leragad!).
  6. A szárnyakat kivesszük a lisztes keverékből, és egyenként belemártjuk a szószba, onnan a tepsire tesszük.
  7. Levesszük a hőt 180 fokra, és a tepsit betoljuk a sütőbe. Szép pirosra sütjük kb. 45 percig, közben egyszer megfordítva.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4974
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 10.

Ajánló

Bulikra, partikra vagy csak egy esti TV nézés alkalmával finom csemege, de egy körettel és salátával még egy főételnek is megfelel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csípős-ropogós bölényszárnyak
pussycat 150 recept

Egy amerikai oldalon találtam ezt a receptet, csak annyit változtattam rajta, hogy a csípős szószt is én házilag kevertem össze. Az eredeti recept szerint bolti "hot peppersauce"- szal készítik. A csípősséget lehet szabályozni a cayenne vagy chili adagolásával.

Hozzávalók

A csirkeszárnyhoz

A paprikás szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek