Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós pulyka gulyásleves

Zöldborsós pulyka gulyásleves
Zöldborsós pulyka gulyásleves
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a levesnek a receptjét sok-sok évvel ezelőtt találtam egy újságban. Az eredeti receptben karalábé  is szerepelt, de mivel senki sem szereti nálunk, ezért én fehérrépával helyettesítettem. Nagyon finom és könnyen elkészíthető, mindig sikert arattam vele a gyerekeimnél.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd a 2x2cm-es kockára vágott húst fehérre pirítjuk rajta.
  2. Megszórjuk pirospaprikával, és hozzáadjuk a felkockázott, héjától megfosztott paradicsomot és a paprikát. Lefedjük, és saját levében 20 percig pároljuk. Ezalatt a többi zöldséget egyforma darabokra vágjuk.
  3. Felöntjük a húst 1 liter vízzel, beletesszük az ételízesítőt, fehérrépát és a sárgarépát.
  4. További 20 percig főzzük, majd jöhet bele a krumpli és a zöldborsó. Mikor minden puha sózzuk, borsozzuk.
  5. A tejfölben elkeverjük a lisztet, egy merőkanál levessel simára dolgozzuk, és beleöntjük a levesbe. Még pár percig forraljuk.
  6. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Tálalásnál plusz tejfölt kínálhatunk hozzá.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 344
elküldve: 2
receptkönyvben: 41
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Halfilé

Mióta szakács: 2013.10.30.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gulyásleves, gulyásleves pulykahúsból, borsós gulyásleves pulykahúsból

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

246
pulyka felsőcomb 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
burgonya 150 g
fehérrépa 100 g
sárgarépa 200 g
zöldborsó 250 g
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 1 kk
ételízesítő 2 kávéskanál
tejföl 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1 l