r
Nosalty Logó

Zöldbabpörkölt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Zöldbabpörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 480 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1921 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 87 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    990 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1332 micro
Összesen 480 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.4 g

Zsír

  • Összesen
    106.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3464.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1859 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1690.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    262 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    334 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    722 micro
  • β-karotin
    3959 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5327 micro
Összesen 1921 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    233 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 87 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát egy kevés sóval a zsiradékon megfonnyasztjuk.
  2. A tűzről kicsit lehúzva megszórjuk kb 1 ek pirospaprikával, elkeverjük, a tűzre visszatéve rádobjuk a kockára vágott húst, átforgatjuk, hozzáadjuk a kisebb kockára vágott, hámozott paradicsomot, zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát, és hagyjuk, hogy levet eresszen.
  3. Fűszerezzük: só, bors, ételízesítő, paprikakrém, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje, lefedjük, és félpuhára főzzük.
  4. Ha a hús elég puha, hozzáadjuk a darabolt, tisztított zöldbabot, felöntjük vízzel, hogy éppen csak ellepje, belerakjuk a babérlevelet, ha szükséges után ízesítjük, majd lefedve készre főzzük.
  5. Ha kellően megpuhult a hús és a bab is, hozzáadjuk a tejfölt, jól kiforraljuk, majd kevés vízben elkevert keményítővel sűrítjük, szükség szerint.
  6. Friss kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 83
  • Össznézettség: 44028
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 15.

Ajánló

Én hagyományos kuktában szoktam készíteni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zöldbabpörkölt
Katharosz 489 recept

Ez egy nagyon régi, jól bevált egytálétel receptem, amit még kezdő háziasszonyként tanultam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek