Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabpörkölt

Zöldbabpörkölt
Zöldbabpörkölt
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon régi, jól bevált egytálétel receptem, amit még kezdő háziasszonyként tanultam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én hagyományos kuktában szoktam készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát egy kevés sóval a zsiradékon megfonnyasztjuk.
  2. A tűzről kicsit lehúzva megszórjuk kb 1 ek pirospaprikával, elkeverjük, a tűzre visszatéve rádobjuk a kockára vágott húst, átforgatjuk, hozzáadjuk a kisebb kockára vágott, hámozott paradicsomot, zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát, és hagyjuk, hogy levet eresszen.
  3. Fűszerezzük: só, bors, ételízesítő, paprikakrém, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje, lefedjük, és félpuhára főzzük.
  4. Ha a hús elég puha, hozzáadjuk a darabolt, tisztított zöldbabot, felöntjük vízzel, hogy éppen csak ellepje, belerakjuk a babérlevelet, ha szükséges után ízesítjük, majd lefedve készre főzzük.
  5. Ha kellően megpuhult a hús és a bab is, hozzáadjuk a tejfölt, jól kiforraljuk, majd kevés vízben elkevert keményítővel sűrítjük, szükség szerint.
  6. Friss kenyérrel tálaljuk.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 29 399
elküldve: 5
receptkönyvben: 184
elkészítve: 12/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: kukta
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldbabos sertéshús, sertéshúsos-zöldbabos egytálétel, zöldbabfőzelék sertéspörkölttel egybefőzve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ildiko.regina
ildiko.regina Sat, 2013-06-15 11:22

Ilyet én is szoktam készíteni ... csak teljesen másképp! :D
Van is egy adag még a hűtőben, lehet lekapom és feltöltöm az én verziómat is!
De biztos ez is nagyon finom. :)
Üdv:
Ikó

478
sertéshús 60 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
paradicsom 2 közepes db
zöldpaprika 2 közepes db
sertészsír 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 teáskanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
zöldbab 80 dkg
tejföl 2 dl
babérlevél 3 db
étkezési keményítő 0.5 evőkanál