r
Nosalty Logó

Oldalas lecsóágyon

Kif Lee
Oldalas lecsóágyon
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

676
Kalória
33.1g
Fehérje
35.6g
Szénhidrát
45.8g
Zsír
692.1g
Víz
143.6g
Koleszterin
9.4g
Élelmi rost
18.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 676 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2700 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    692.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    214 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    316 micro
  • β-karotin
    1640 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    6947 micro
  • Lut-zea
    1038 micro
Összesen 676 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.5 g

Zsír

  • Összesen
    183 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3322.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1610 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    142.3 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    2768.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    601 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    857 mg
  • D vitamin:
    652 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1263 micro
  • β-karotin
    6562 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    27788 micro
  • Lut-zea
    4152 micro
Összesen 2700 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    733 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

  1. Egy jénai tálat kikenünk zsírral. Rádobáljuk a cikkekre vágott hagymát, a karikára vágott paprikát és a szeletelt paradicsomot. Megsózzuk, paprikázzuk.
  2. Az oldalast a fűszerekkel és fokhagymával bedörzsöljük, és a lecsós keverékre helyezzük.
  3. Alufóliával lefedve, 200 fokra melegített sütőben 2 órán át békén hagyjuk, majd a fóliát levéve róla, negyedórán át pirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 140 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Tudom, hogy vasárnap van, és valami olyat kellene ma az asztalra tennem, amin "dolgoztam" :). De meg akartam fogni a dolgok könnyebbik oldalát, és ez lett a vége. Saját készítésű bucival tunkoltuk ki a finom szaftot. :)

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...