r
Nosalty Logó

Mediterrán lecsós csirkecomb

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mediterrán lecsós csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 651 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1949 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 71 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    741 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2088 micro
Összesen 651 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2693.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1333 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1867.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    674 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    338 micro
  • β-karotin
    2224 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    6265 micro
Összesen 1949 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    286 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 71 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, lehúzzuk a bőrét. A rizst feltesszük főni (én zacskós rizst használtam). A tököt, a cukkinit, a paradicsomot, paprikákat, a fokhagymát és a vöröshagymát felkockázzuk.
  2. 2 evőkanál vajat megolvasztunk, belekeverjük az összes fűszert, majd beleforgatjuk a csirkecombokat, és minden oldalát pirulásig sütjük.
  3. Kivesszük a husit egy tálra, a visszamaradt vajas fűszeres serpenyőbe beleszórjuk a hagymát és a fokhagymát, majd a zöldségeket fokozatosan hozzáadjuk, elkeverjük. Én még egyszer megfűszereztem kicsit mindennel, mert a husi elég sokat felvett. Kb. 20 percig főzzük.
  4. A megfőtt rizst hozzákeverjük a zöldségekhez, pár percig együtt pároljuk, majd elzárjuk a gázt. Ha kihűlt időközben a csirkecomb, visszatesszük a rizses lecsós keverék tetejére, letakarjuk pár percre, majd tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2098
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Régóta szemeztem már a tökös lecsóval, gondoltam, adok neki egy kicsit mediterránosabb arcot, kisütöttem hozzá pár csirkecombot, és voilá, asztalon is volt a vacsora. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.