r
Nosalty Logó

Zöldbabgulyás

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Zöldbabgulyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 336 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 1348 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 35 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    796.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1962 micro
  • β-karotin
    5035 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    1054 micro
Összesen 336 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    70.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1799.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    3185.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2085 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    290 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    7849 micro
  • β-karotin
    20140 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    4217 micro
Összesen 1348 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    213 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 35 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldbabot a szokásos módon aprítjuk, a zöldségeket karikára vágjuk, a hagymát, krumplit, szalonnát kockára.
  2. Az olajon megpirítjuk a szalonnát, majd a hagymát.
  3. Hozzáadjuk a répákat, pirítjuk.
  4. Vízzel felöntjük, hozzáadjuk a babot, a paprikát, a paradicsomot és a fokhagymát.
  5. Fűszerezzük: paprikakrém, gulyáskrém, köménymag,só utoljára, hiszen a krémek sósak.
  6. Felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük, míg a zöldségek félig meg nem főnek.
  7. Közben a tojásból, liszttel és kevés sóval csipetkét szaggatunk.
  8. Amikor a zöldségek félpuhák a leveshez adjuk a kockára vágott krumplit.
  9. Amikor a krumpli megpuhult adjuk a csipetkét, borsot darálunk, egyet forr és készen van.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 30862
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 27.

Ajánló

Vegetáriánusoknak is ajánlott recept a szalonna és a gulyáskrém kihagyásával persze (a gulyáskrémben is van szalonna).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zöldbabgulyás
Harmathy Ildikó 313 recept

Pontosan ugyanúgy készítem, mint a gulyást, hús helyett zölbabbal. Az ízhatás szinte ugyanaz!

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Hm.. ez jól néz ki! Rengeteg zöldbabot kaptam télire. Ezt holnap ki is próbálom! Köszi!

Törölt felhasználó

Nagyon jó a recept, én krumpli nélkül jobban szeretem! Eröspaprikával meg egyenesen isteni.

Törölt felhasználó

Ja és még elfelejtettem én zellert is (vagy csak a zöldjét nyáron, vagy télen a gumoját ) teszek hozzá. Egyébként minden gulyásleveshez.

cukorpotlo

tegnap elkészítettem és olyan bókokat kaptam a családomtól, hogy hihetetlen. Édesanyám készítette gyakran, de sajnos T?le már nem kérdezhettem meg a titkát a levesr?l, így erre a receptre hagyatkoztam és bátyám szerint pont olyan mint az Anyué volt. szóval köszönöm! :)

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek