r
Nosalty Logó

Zöldbabfőzelék buggyantott tojással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Zöldbabfőzelék buggyantott tojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A főzelékhez

A buggyantott tojáshoz

Összesen 305 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A főzelékhez

A buggyantott tojáshoz

Összesen 1222 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A főzelékhez

A buggyantott tojáshoz

Összesen 48 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    774 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1287 micro
Összesen 305 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    823 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4616.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    925 mg
  • Nátrium
    2751 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2107.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    810 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    522 micro
  • α-karotin
    388 micro
  • β-karotin
    3094 micro
  • β-crypt
    267 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5148 micro
Összesen 1222 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 48 kcal

Hozzávalók

A főzelékhez

A buggyantott tojáshoz

Elkészítés

A főzelékhez

  1. A hagymát apró kockákra vágjuk és az olajban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát (1-2 ek), és felöntjük kb. 1 dl vízzel.
  2. Pár perc párolás után beletesszük a kockára vágott burgonyát és a zöldbabot, és kicsit lepirítjuk. Ezután felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, sózzuk, borsozzuk. Készre főzzük.
  3. A buggyantott tojáshoz felteszünk főni 1 l vizet, egy pár csepp ecettel és egy kis sóval. Mikor a víz már gyöngyözik, beleütjük a tojást. (Én egy merőkanalat szoktam tenni a vízbe, és ebbe ütöm a tojást.) Mérsékeljük alatta a tüzet, és 3-4 percig főzzük. Akkor jó, ha a fehérje már megszilárdult, de a sárgája még folyós.
  4. A tejfölt csomómentesre keverjünk 4 ek liszttel és a főzelékhez adjuk, egyet forralunk rajta, és készen is van.
  5. A főzeléket tálba szedjük, a tetejére helyezzük a tojást, amit utólag sózunk, borsozunk. Petrezselyemmel díszítjük.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 24038
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbabfőzelék buggyantott tojással
A kis gasztronauta 142 recept

A legjobb persze friss zöldbabból készíteni, de ennek hiányában fagyasztottból is nagyon finom. Én sárgahüvelyű és zöldhüvelyű babot vegyesen szoktam használni, így a végeredmény szerintem mutatósabb lesz.

Hozzávalók

A főzelékhez

A buggyantott tojáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek