r
Nosalty Logó

Zöldbabfőzelék bundás kenyérrel

1StOne
Zöldbabfőzelék bundás kenyérrel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A főzelékhez:

A bundás kenyérhez:

764
Kalória
18.5g
Fehérje
58.9g
Szénhidrátok
52.5g
Zsír
451.3g
Víz
203.6g
Koleszterin
8.6g
Rost
12.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A főzelékhez:

A bundás kenyérhez:

Összesen 764 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A főzelékhez:

A bundás kenyérhez:

Összesen 1531 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A főzelékhez:

A bundás kenyérhez:

Összesen 112 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    451.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    761 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1539 micro
Összesen 764 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    105.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1988.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    902.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    273 micro
  • β-karotin
    1523 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3079 micro
Összesen 1531 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

A főzelékhez:

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és az olajon megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk az előkészített zöldbabot, kicsit együtt pároljuk a hagymával. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel.
  3. Lefedve készre főzzük.
  4. Közben elkészítjük a habarást: a tejfölt a liszttel, fűszerpaprikával simára keverjük.
  5. A zöldbab levéből teszünk a habarásba egy keveset, és összedolgozzuk, majd belecsorgatjuk a készülő főzelékünkbe.
  6. Óvatosan összekeverjük a zöldbabot a habarással.
  7. Pár percig forraljuk, majd tálalásig lefedve tartjuk.

A bundás kenyérhez:

  1. A tojásokat feltörjük egy megfelelő tálkába, sózzuk, és villával jól összekeverjük.
  2. Mindkét szelet kenyeret félbevágjuk.
  3. Megforgatjuk a felvert tojásban (ha kicsit benne hagyjuk a tálban, felszívják a tojást, és finomabb lesz végeredmény).
  4. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk (ne legyen túl forró, mert megégnek a kenyerek).
  5. A tojással átitatott szeleteket beletesszük az olajba, és párszor megforgatva a kívánt színűre sütjük.
  6. Papírtörlőre tesszük, leitatjuk róluk a felesleges olajat, és már lehet is tálalni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Gyerekkoromban, ha főzeléket tettek elém, csak fanyalogtam. Azóta nagyot változott a helyzet, mindegyiket szeretem, akár hús helyett/nélkül is szívesen megeszem. Egyik kedvencem a zöldbabból készült. Kerülhet rá pörkölt, vagy mellé tükörtojás, bundás kenyér is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...