r
Nosalty Logó

Zöld teás chiffon torta mascarpone krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Zöld teás chiffon torta mascarpone krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tortához

A belső krémhez

A bevonó krémhez

Összesen 388 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tortához

A belső krémhez

A bevonó krémhez

Összesen 4679 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tortához

A belső krémhez

A bevonó krémhez

Összesen 314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 388 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100 g

Zsír

  • Összesen
    336.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2277.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    854 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.7 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 4679 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

A tortához

A belső krémhez

A bevonó krémhez

Elkészítés

A tortához

  1. Az egész tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A fehérjét a plusz három fehérjével kemény habbá verjük 2 ek porcukorral.
  3. A tojások sárgáját 10 dkg porcukorral és a szőlőmagolajjal egy keverőtálba tesszük, és vízgőz fölött (a felforralt víz éppen csak gyöngyözzön)10 percig keverjük. Ez idő alatt egy kicsit krémesebbé válik. A 10 perc letelte után levesszük a gőzről, és néhány percig hagyjuk hűlni, miközben hozzáadjuk a fél citrom levét és reszelt héját.
  4. Ha a krém meghűlt, többadagban (3)óvatosan hozzáadagoljuk a tojásfehérjét, óvatosan a krémbe forgatva. A második adag fehérje után beleszitáljuk a liszt+keményítő+sütőpor+matcha por keverékét, azt is belekeverjük, végül pedig a harmadik adag fehérjével lazítjuk a tésztát.
  5. Kivajazott, liszttelmegszórt 2 őzgerincformában elosztjuk a tésztát.
  6. 140 fokon, hőlégkeverésen 25 perc alatt megsütjük (tűpróba) vigyázva arra, hogy kívül a tészta ne barnuljon meg. Ha megsült a tészta, kissé kinyitott sütőajtónál hűtjük ki. Ha langyos, óvatosan rácsra borítva hűthetjük ki teljesen.
  7. A belső töltelékhez fél dl vizet felforrósítunk, belekeverjük a zselatint, csomómentesre elkeverjük, hozzáadjuk félcitrom levét és reszelt héját.A mascarpone krémbebelekeverjük az 5 dkg cukrot.A citromos zselét összekeverjük a cukros mascarponekrémmel.
  8. A tésztát hosszában ketté vágjuk. A krémetafelvágott tésztára kenjük kb. fél cm vastagon, majd ráborítjuk a tészta tetejét.
  9. A külső krémhez felolvasztunk vízgőz felett vagy a mikróban 10 dkg fehér csoki pasztillát, amit amascarpone krémhez keverünk, és ehhez adjuk a forró vízben feloldott 5 tk zselatint és egy egész citrom levét és reszelt héját.
  10. Míg képlékeny, ráöntjük a sütemény tetejére, simítólapáttal elegyengetjük, mindenütt fedje azt.
  11. Néhány evőkanálnyi krém megmarad, amihez 1 teáskanálnyi matcha port keverünk, és a sütemény tetejét a zöld krémmel díszíthetjük.
  12. Hűtőszekrénybe tesszük megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x10x2
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15448
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöld teás chiffon torta mascarpone krémmel
Évi néni 1830 recept

Jó ideje meglestem magamnak ezt a tortát AzEszternél, majd ellátogattam a blogjára, ahol lépésről-lépésre aprólékosan leírja az elkészítését. Megnéztem a Food&Wine-on Csíki Sándornál, és további számoskülföldi és hazai oldalon kerestem, összevetettem, hasonlítgattam. Elmentem, megvettem a matchát, vártam, megint olvastam. Szó, mi szó, nagyon sokáig ültem fölötte, mire neki kezdtem. Nem mondom, hogy a legegyszerűbb sütemény, amit elkészítettem, de az biztos, hogy megérte a rászánt időt, a fáradtságot.  Nagyon különleges édesség készült el. Nagyon jó, hogy azonnal kettőt készítettem belőle. A családon kívül meg tudtam kínálni a kollégáimat is belőle. A siker osztatlan volt, mindenkinek elnyerte a tetszését, pedig sokféle ízlésű emberrel kóstoltattam meg. Boldog vagyok, hogy rászántam magam.

Hozzávalók

A tortához

A belső krémhez

A bevonó krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...