r
Nosalty Logó

Zöld teás chiffon torta mascarpone krémmel

Évi néni
Zöld teás chiffon torta mascarpone krémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tortához

A belső krémhez

A bevonó krémhez

388
Kalória
8.3g
Fehérje
26g
Szénhidrát
28g
Zsír
37.3g
Víz
61.8g
Koleszterin
308mg
Élelmi rost
18.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tortához

A belső krémhez

A bevonó krémhez

Összesen 388 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tortához

A belső krémhez

A bevonó krémhez

Összesen 4679 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tortához

A belső krémhez

A bevonó krémhez

Összesen 314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 388 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100 g

Zsír

  • Összesen
    336.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2277.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    854 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    311.7 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    447.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 4679 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 314 kcal

Elkészítés

A tortához

  1. Az egész tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A fehérjét a plusz három fehérjével kemény habbá verjük 2 ek porcukorral.
  3. A tojások sárgáját 10 dkg porcukorral és a szőlőmagolajjal egy keverőtálba tesszük, és vízgőz fölött (a felforralt víz éppen csak gyöngyözzön)10 percig keverjük. Ez idő alatt egy kicsit krémesebbé válik. A 10 perc letelte után levesszük a gőzről, és néhány percig hagyjuk hűlni, miközben hozzáadjuk a fél citrom levét és reszelt héját.
  4. Ha a krém meghűlt, többadagban (3)óvatosan hozzáadagoljuk a tojásfehérjét, óvatosan a krémbe forgatva. A második adag fehérje után beleszitáljuk a liszt+keményítő+sütőpor+matcha por keverékét, azt is belekeverjük, végül pedig a harmadik adag fehérjével lazítjuk a tésztát.
  5. Kivajazott, liszttelmegszórt 2 őzgerincformában elosztjuk a tésztát.
  6. 140 fokon, hőlégkeverésen 25 perc alatt megsütjük (tűpróba) vigyázva arra, hogy kívül a tészta ne barnuljon meg. Ha megsült a tészta, kissé kinyitott sütőajtónál hűtjük ki. Ha langyos, óvatosan rácsra borítva hűthetjük ki teljesen.
  7. A belső töltelékhez fél dl vizet felforrósítunk, belekeverjük a zselatint, csomómentesre elkeverjük, hozzáadjuk félcitrom levét és reszelt héját.A mascarpone krémbebelekeverjük az 5 dkg cukrot.A citromos zselét összekeverjük a cukros mascarponekrémmel.
  8. A tésztát hosszában ketté vágjuk. A krémetafelvágott tésztára kenjük kb. fél cm vastagon, majd ráborítjuk a tészta tetejét.
  9. A külső krémhez felolvasztunk vízgőz felett vagy a mikróban 10 dkg fehér csoki pasztillát, amit amascarpone krémhez keverünk, és ehhez adjuk a forró vízben feloldott 5 tk zselatint és egy egész citrom levét és reszelt héját.
  10. Míg képlékeny, ráöntjük a sütemény tetejére, simítólapáttal elegyengetjük, mindenütt fedje azt.
  11. Néhány evőkanálnyi krém megmarad, amihez 1 teáskanálnyi matcha port keverünk, és a sütemény tetejét a zöld krémmel díszíthetjük.
  12. Hűtőszekrénybe tesszük megdermedni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x10x2

Jó ideje meglestem magamnak ezt a tortát AzEszternél, majd ellátogattam a blogjára, ahol lépésről-lépésre aprólékosan leírja az elkészítését. Megnéztem a Food&Wine-on Csíki Sándornál, és további számoskülföldi és hazai oldalon kerestem, összevetettem, hasonlítgattam. Elmentem, megvettem a matchát, vártam, megint olvastam. Szó, mi szó, nagyon sokáig ültem fölötte, mire neki kezdtem. Nem mondom, hogy a legegyszerűbb sütemény, amit elkészítettem, de az biztos, hogy megérte a rászánt időt, a fáradtságot.  Nagyon különleges édesség készült el. Nagyon jó, hogy azonnal kettőt készítettem belőle. A családon kívül meg tudtam kínálni a kollégáimat is belőle. A siker osztatlan volt, mindenkinek elnyerte a tetszését, pedig sokféle ízlésű emberrel kóstoltattam meg. Boldog vagyok, hogy rászántam magam.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek