Mascarponés szőlőtorta (cukormentes)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
cukroskata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
9g finomliszt34 kcal
-
3 kcal
A piskóta meglocsolásához
-
0g amarettó0 kcal
A krémhez
-
50g mascarpone202 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
-
94g szőlő62 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
1g zselatin2 kcal
A díszítéshez
-
8g mandula44 kcal
Összesen
490
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
23 kcal
A piskóta meglocsolásához
-
0g amarettó0 kcal
A krémhez
-
400g mascarpone1616 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
750g szőlő497 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
5g zselatin17 kcal
A díszítéshez
-
60g mandula354 kcal
Összesen
3925
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
17.6g tojás22 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A piskóta meglocsolásához
-
0g amarettó0 kcal
A krémhez
-
21.3g mascarpone86 kcal
-
13.3g habtejszín39 kcal
-
39.9g szőlő26 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
A díszítéshez
-
3.2g mandula19 kcal
Összesen
209
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 38 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 121.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
490
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.8 g
Zsír
-
Összesen 303.7 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1358 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2888.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 573 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 1314 mg
-
Nátrium 527 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 214 g
-
Cukor 123 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 971.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1184 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 296 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 976 mg
-
Retinol - A vitamin: 1150 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 433 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1997 micro
Összesen
3925
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
4 ek édesítőszer
-
5 evőkanál finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
A piskóta meglocsolásához
-
0.5 dl amarettó
A krémhez
-
40 dkg mascarpone
-
2.5 dl habtejszín
-
2 teáskanál édesítőszer
-
5 g zselatin
A díszítéshez
Elkészítés
A piskótához
- A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
- A tojásokat az édesítővel a robotgép táljába tesszük, és addig kevertetjük vele, amíg egészen habos lesz, és duplájára nő. A lisztet óvatosan beleforgatjuk.
- Három 22 cm átmérőjű kerek tortasütő aljára sütőpapírt teszünk, és igyekszünk bennük igazságosan elosztani a keveréket, majd 180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.
- Amíg a torta sül, a szőlő felét robotgépben pépesre keverjük, majd szitán átszűrjük. Belekevertjük a zselatint, és forrásig főzzük.
- Pár szép szőlőszemet félreteszünk, hogy a tetejére is maradjon.
- A tejszínt kemény habbá verjük, a mascarponét elkeverjük az édesítővel, óvatosan belekeverjük a habot, és az addigra langyosra hűlt zselatinos szőlőlét, majd a maradék szőlőszemeket.
- Az első piskótalapot tálra tesszük, meglocsoljuk egy kis mandulalikőrrel, rákenjük a krém 1/3-át, a másodikkal ugyanígy járunk el, a harmadikat a likőrlocsolás után, a likőrös felével lefelé a tetejére borítjuk. A tetejét is meglocsoljuk egy kis likőrrel, rákenjük a maradék krémet, a félretett szőlőszemeket is rátesszük, majd megszórjuk szeletelt mandulával.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 19789
- Feltöltés dátuma: 2009. november 27.
Ajánló
Ne felejtsünk félretenni a díszítéshez néhány szép szőlőszemet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
cukroskata
25 recept
A szőlő az egyik kedvenc gyümölcsöm, mindjárt a málna után következik a sorban. Ezt a szőlős, mascarponés tortát gyakran készítem különböző formákban, nagyon egyszerű, és finom. A piskótát persze egyben is meg lehet sütni, és három szeletre vágni, de nekem soha nem sikerül szépen elvágni, ezért inkább külön sütöm.